Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/illusztráció

A forróság a kis fecskéket is megviseli és kiugrálnak a fészekből

2021.06.23
21:01
Forrás
Mályi Madármentő Állomás
A forróság a kis fecskéket is megviseli és kiugrálnak a fészekből - hívja fel a figyelmet közösségi oldalán a magyarországi Mályi Madármentő Állomás.

Azt közölték, egyre több hívás érkezik hozzájuk, hogy kis fecskét vagy fecskéket találtak a fészek alatt. A 35-38 fokos melegben felforrósodhat a fészek és elkezdenek kiugrálni a fiókák. Az aszfalt akár 70 fokos is lehet és hamar hőgutát kapnak a kismadarak.

Kiemelik, soha ne öntsük le hideg vízzel a fiókát. Soha ne kezdjük el itatni a félig ájult, elpilledt madarat, mert eleve nincs hozzászokva az itatáshoz, és ha rossz állapotban van, félrenyel és megfullad. Soha ne vigyük a forró betonról erősen klimatizált helyiségbe. Az állomás bejegyzése szerint, amit tehetünk érte, hogy felvesszük a forró talajról, langyos vízzel leöntjük a kezünket, beletesszük a kismadarat, 2-3 cseppet a tarkójára, hátára csepegtethetünk és árnyékos részre visszük, amíg nem jön segítség. Azt tanácsolják, mihamarabb kérjünk mentőszervezettől segítséget.

fecske
meleg
kánikula
madár

Most

15:24, Frissítve: 17:02

Emelkedtek a koronavírus-számok

Növekszik a koronavírus miatt kórházban kezeltek száma Szerbiában, ahogyan a napi esetszám is egyre több - derül ki a friss adatokból. Antalfalván egyelőre kielégítő a járványügyi helyzet, de az oltakozási kedv alacsony.
15:12, Frissítve: 15:18

Napelemek 2000 hektáron

Napelemek szerbiai telepítéséről tárgyalnak az UGT Renewables LLC amerikai céggel – jelentette be Aleksandar Vučić szerb államfő.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.