Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Főszerepben a krumpli!

2019-08-10
14:52
2019-08-10
19:23
Forrás
Pannon RTV
Krumplipucoló verseny, krumplipaprikás főzés és játék-muzsika három percben - ezek voltak a topolyai Krumplifesztivál versenyszámai.

Öt csapat több mint száz fővel jelentkezett a megmérettetésre, melyet hagyományosan a topolyai Tájház udvarán szervezett meg a Művelődési Ház az Élő Tájház rendezvénysorozat részeként. Topolyáról és környékéről, valamint Magyarországról és Erdélyből is érkeztek vendégek. A bográcsokba krumpli, kolbász és füstölt hús került és amíg főtt a krumplipaprikás, a résztvevők dalszövegeket írtak ismert magyar dallamokra. A gyerekeknek kézműves foglalkozást és játékos versenyszámokat tartottak. A rendezvény a magyar kormány támogatásával valósult meg.

Csípe Tímea, igazgató, Művelődési Ház, Topolya: „Nyolcadik krumplifesztivált tartjuk a Tájházban és egyrészt a családias jellegű rendezvényekkel a Tájház élettel megtöltése a cél, másrészt pedig a barátkozás. Tehát versenyként hirdettük meg, de valahol közösségépítő jellege van és igyekszünk a Tájház udvara adta lehetőségeket kihasználni, mert ideálisabb környezet, a diófák árnyékában elviselhető ez a meleg.”

Krumplifesztivál
Topolya

Most

07:41

Tüntettek a G7 csúcs ellen

Több ezren tiltakoztak békésen a francia-spanyol határ mindkét oldalán a G7-es országcsoport szombat este Biarritzban megkezdődött csúcsértekezlete ellen.

Népszerű

Tűz pusztít Bosznia-Hercegovinában

Trebinje környékén, a Boszniai Szerb Köztársaságban az éj folyamán a lángok a szél miatt több kilométerre kiterjedtek. Félő, hogy a lángok a közelben elhelyezkedő Zasad településig jutnak.

Megtámadták a TSC szurkolóit Temerinben

A TSC szurkolóinak egy kisebb csoportját eddig ismeretlen tettesek megtámadták Temerinben, amikor a vasárnap esti Vojvodina elleni mérkőzés után hazafelé tartottak.