Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Főszerepben a krumpli!

2019-08-10
14:52
2019-08-10
19:23
Forrás
Pannon RTV
Krumplipucoló verseny, krumplipaprikás főzés és játék-muzsika három percben - ezek voltak a topolyai Krumplifesztivál versenyszámai.

Öt csapat több mint száz fővel jelentkezett a megmérettetésre, melyet hagyományosan a topolyai Tájház udvarán szervezett meg a Művelődési Ház az Élő Tájház rendezvénysorozat részeként. Topolyáról és környékéről, valamint Magyarországról és Erdélyből is érkeztek vendégek. A bográcsokba krumpli, kolbász és füstölt hús került és amíg főtt a krumplipaprikás, a résztvevők dalszövegeket írtak ismert magyar dallamokra. A gyerekeknek kézműves foglalkozást és játékos versenyszámokat tartottak. A rendezvény a magyar kormány támogatásával valósult meg.

Csípe Tímea, igazgató, Művelődési Ház, Topolya: „Nyolcadik krumplifesztivált tartjuk a Tájházban és egyrészt a családias jellegű rendezvényekkel a Tájház élettel megtöltése a cél, másrészt pedig a barátkozás. Tehát versenyként hirdettük meg, de valahol közösségépítő jellege van és igyekszünk a Tájház udvara adta lehetőségeket kihasználni, mert ideálisabb környezet, a diófák árnyékában elviselhető ez a meleg.”

Krumplifesztivál
Topolya

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:23, Frissítve: 22:40

Ötven fokosra izzik Ausztrália

Nyugat-Ausztráliában már napok óta negyven Celsius-fokos hőmérséklet uralkodik, miközben a térség legnépesebb települése és fővárosa, Perth környékén tovább terjednek a bozóttüzek.
16:23

Hollandia nyerte a női kézilabda vb-t

Hollandia győzelmével zárult a Japánban zajló női kézilabda-világbajnokság, miután Danick Snelderék a rendkívül izgalmas fináléban 30–29-re legyőzték Spanyolországot.
16:14, Frissítve: 16:19

Kalandos kirándulás és ajándékok

Nem mindennapi utazásban volt ma részük az érdeklődőknek a Télapóval, ugyanis a Szerbiai Vasutak egy újévi hangulatba öltöztetett szerelvényt indított a Szabadka-Palics útvonalon, oda-vissza.

Népszerű

Megállapodott a kormány és a Szerbiai Posta

Aláírták a megállapodást a posta munkásainak képviselői, a cég vezetősége és a kormány illetékesei, amellyel megvalósulnak a foglalkoztatottak fizetésemelés iránti igényei.