Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Főzzünk együtt az Új Szigeten!

2019-09-21
20:50
2019-09-21
21:21
Forrás
Pannon RTV
Csantavéren a szombat a főzésről és a szórakozásról szólt. A helybeliek mellett a környező településekről is sokan ellátogattak a Főzzünk együtt az Új Szigeten! nevű eseményre.

Első alkalommal rendezték meg a Főzzünk együtt az Új Szigeten! nevű rendezvényt Csantavéren. A családi napon főzőversenyre is sor került. Több mint száz bográcsban rotyogott a csirkepörkölt és a halászlé.

Gyerekzsivaj és finom illatok töltötték be a csantavéri szigetet szombat délután.

A főzőversenyen a hazaiak mellett találkozhattunk magyarországi és felvidéki résztvevőkkel is. Csantavér magyarországi testvértelepüléséről, Akasztóról is érkeztek halfőzők. Arra kerestük a választ, mi a titka a jó halászlének. Az akasztói Rátkai István szerint „Nincs semmiféle különleges, ördöngös dolog. Igazából meg kell választani a halat, hogy honnan származik a hal. Mert a jó hal 50 százalék, másik 50 százalék viszont a jó paprika, a többit meg össze kell főzni.”

Juhász Vilmos a csantavéri Önkéntes Tűzoltó Testület csapatával vett részt a főzésen. Csirke- és halpörkölt főtt bográcsaikban: „A szakácsoknak természetesen vannak titkaik, nagyon finomat és jót kell főzni. Köztudott, hogy a tűzoltók jót tudnak főzni, ami az eredményekben is remélem, meg fog nyilvánulni.”

András Gyuricsin Attila szervező elmondta, a helyszínen jelenlévők száma meghaladta az 1200 főt, ebből csaknem 700-an vettek részt a közös főzésen. „Barátkozunk, örülünk egymásnak, és ebből szeretnénk egy ilyen hagyományt kiépíteni, hogy szomszédaink is társuljanak hozzánk, és hogy meg tudjuk mutatni, hogy közösen mekkora dolgokat tudunk teremteni, ami mindannyiunknak egy élhetőbb helyet és jövőt biztosít.”

A szervező hozzátette, a szigeten szeretnének létrehozni egy szabadidőközpontot, amely még sok összejövetel helyszínéül szolgálhat.

Csantavér
családi nap
főzés
halászlé
csirkepörkölt
bogrács
András Gyuricsin Attila

Most

21:20, Frissítve: 21:39

Sólymos László a Most-Híd új elnöke

Sólymos Lászlót, a Most-Híd korábbi alelnökét választották pártelnöknek a szlovák-magyar vegyespárt mai füleki kongresszusán - jelentette be a párt Facebook profilján.
20:56, Frissítve: 22:05

Irány a világűr!

Közép-európai idő szerint 21 óra 22 perckor lövik ki az Elon Musk által alapított SpaceX űrhajóját a NASA Kennedy Űrközpontból, a floridai Canaveral-ból.
19:37, Frissítve: 20:28

Teljes a káosz Minneapolisban

A hét elején történt rendőri brutalitás miatt utcai zavargások törtek ki. Minnesota állam kormányzója, Tim Waltz a Nemzeti gárda legmagasabb szintű mobilizációját rendelte el.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.