Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Főzzünk halat!

2021.09.12
18:53
2021.09.12
20:05
Forrás
Pannon RTV
A bánáti Feketetón halászléfőző-versenyt rendeztek Főzzünk halat elnevezéssel . A szervezők 6 liter vizet, 2 kilogramm pontyot, valamint kenyeret biztosítottak minden csapat részére.

Szikrázó napsütés és kellemes baráti hangulat mellett rotyogott a halászlé 22 bográcsban a Feketetó környékén lévő Halbánya két tava közötti réten. A megmérettetésen felsőhegyi, padéi, zentai, szajáni, mokrini, kanizsamonostori, tiszaszentmiklósi és feketetói csapatok mérték össze gasztronómiai tudásuk.

Pannon RTV/Kovács Róbert

Pozsár Ottó, versenyző, Feketetó: „Hetente mondjuk két-három alkalommal eszünk halat. Én nagyon tisztelem a halat, és mindent megteszek annak érdekében, hogy halat fogyasszunk. Főleg sülten és, én nagyon szeretem otthon bográcsban megfőzni.”

Pannon RTV/Kovács Róbert

Nem szívesen árulta el titkait a szajáni csapat szakácsa, Mészáros Erzsébet, azonban mégis megtudtuk tőle, hogy a megtisztított halat főzés előtt fehérborban szokta pácolni. „Megdinszteltük a hagymát, a belevalókat, a végeredményt majd a zsűri megmondja. A többi minden titok, van benne törött paprika is meg erős paprika is egy kicsi. Víz is, a só, az nélkülözhetetlen. Tovább tart kifogni, mint megfőzni. Én nagyon szeretek horgászni, azt gondoltam horgászverseny is lesz, nagyon szeretem a halat, én megfogom a halat magamnak.”

Észak-Bánát turisztikai kínálatán szeretnének javítani és ezzel az ott élő lakosság munkalehetőségeit is gazdagítanák a Feketetó környéki Halbánya külföldi tulajdonosai. A vidék népszerűsítésével a három éve alakult helyi Csipet Csapat Művelődési Egyesületet bízták meg. Ábrahám Ildikó, elnök, Csipet-Csapat Művelődési Egyesület, Feketetó: „Első ízben szervezzük meg a halászléfőző versenyt a Feketetó közelében lévő halastón, amit nemrég vásároltak meg külföldi befektetők. Úgy tervezik, hogy a közeljövőben horgásztavakká alakítják a tavakat, és arra kértek fel bennünket a támogatóink, hogy a csapatunk rendezze meg a főzőversenyt.”

Pannon RTV/Kovács Róbert

Az ötletgazdák elmondták, gasztronómiai rendezvényüket az elkövetkező években horgászversennyel szeretnék egybekötni. A versenyt egyébként a mokrini csapat nyerte meg. A jó hangulatért a nagykikindai Barna zenekar felelt.

halászlé
főzőverseny
Feketetó

Most

19:47, Frissítve: 19:55

Klári néni újra énekelt Moholon

Harmadik alkalommal emlékeztek meg Moholon a Csobolyó Művelődési Egyesület szervezésében emléknappal és gyönyörű dallamokkal Vlasityné Zélity Klára életéről és munkásságáról.
16:00, Frissítve: 19:59

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.

Népszerű

Börtönbe vonul Lagzi Lajcsi

Lopás és vesztegetés miatt 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélték Galambos Lajost, művésznevén Lagzi Lajcsit.