Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Fülemülék éjszakája Topolyán

2021.05.08
10:59
2021.05.08
16:15
Forrás
Pannon RTV
Madárismereti sétát szervezett a topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület. Elsősorban a nemrégiben visszaérkezett fülemüléket kémlelték és hallgatták, akik különleges hangjukkal az esti órákban koncerteznek.
Pannon RTV/Molnár Ádám

Az eső sem tántorította el a topolyaikat, hogy meghallgassák a fülemülék csodás énekét. A legkisebbek voltak a legizgatottabbak és a legkíváncsibbak.

A madárlesen a fülemüle költéséről, élőhelyéről Sihelnik József, az  Arcus Környezetvédő Egyesület titkára mesélt az érdeklődőknek.

„A lényeg, hogy a fülemüléken kívül másik madár éjszaka nem énekel. Az alkonyati órákban énekel és aztán ahogy besötétedik, abba is hagyja és majd május elején gyakorlatilag 11 óra után megint elkezd és akár hajnali kettőig is énekel. Tehát az a madár, amit hallunk messze hangzó énekkel éjszaka az biztos, hogy a fülemüle lesz.”

A fülemülék mellett tőkés récéket és kakukkot is láthattak és hallhattak a túrázók.

 

Arcus Környezetvédő Egyesület
ornitológia
Sihelnik József

Most

07:52, Frissítve: 10:36

Ismét fellángolhat a gázai-izraeli harc

zrael a Gázai övezetből útnak indított gyújtóléggömbökre válaszul ismét légitámadásokat hajtott végre a Hamász létesítményei ellen – tudatta csütörtök éjjel az izraeli hadsereg.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.