Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

A fülesbagoly fiókák nem szorulnak minden esetben segítségre

2022.06.04
11:28
Forrás
mme.hu
Több madárhoz hasonlóan ennek az éjjeli ragadozónak a fiókái is azelőtt kimerészkednek a fészekből, hogy röpképessé válnának. Nagyon megkapó látványt nyújtanak és hangjuk is szívbemarkoló, de az esetek többségében nem szorulnak mentésre.

A fiókák néhány hetes korukban éjjelente már panaszos hangon követelik az élelmet szüleiktől, szétmásznak az ágak között, próbálgatják szárnyaikat, erősödnek, fokozatosan válnak önállóvá. A fülesbagoly fiókák csak akkor szorulnak segítségre, ha sérültek vagy veszélyes helyre, például útra, nagyon nyílt területre tévednek. Ilyenkor elég őket a legközelebbi bokrosig elvinnünk, de pótszüleikké semmiképp ne akarjunk válni, mert ebben a szerepkörben nem vehetjük föl a versenyt igazai szüleikkel. Amennyiben sérült madárra bukkanunk, a szakembereket kell értesíteni.

fülesbagoly
fióka
állatvédelem

Most

21:21

A költő mögött az ember

Osztovits Szabolcs magyarországi művészettörténész Petőfi a magán-és közéletben címmel tartott előadást a VM4K-ban a Csütörtök esték programsorozat részeként.
20:29

Petőfi Júliának rappelt

A VM4K programsorozatához az Újvidéki Művészeti Akadémia Tenyértársulata is csatlakozott. Az ő Petőfijük 45 percben friss, újszerű módon közelít a költőóriáshoz. Öten öt részletben és öt városban villantják fel Petőfi életének főbb állomásait.

Népszerű

Lövöldözés Zomborban

Lövöldözés volt Zomborban, két rendőr is megsérült. A közmédia cikkében az áll, hogy a rendőröket családon belüli erőszakos esethez riasztották.

Ákos koncert a Nyárhangoló Fesztiválon

Palicson ad koncertet Ákos, a magyar könnyűzene egyik legnagyobb alakja. A fellépés a VM4K Nyárhangoló Fesztiváljának része lesz - adták hírül a szervezők az esemény Facebook-oldalán.