Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Fülsüketítő motorzúgás, jó idő és kellemes társaság

2018.04.28
17:26
2018.04.28
17:54
Forrás
Pannon RTV
A tényleges jó idő beköszöntével a motorosok is megjelentek az utakon, ma pedig már a szezon első nagyobb összejövetelét is megrendezték, hagyományosan Hajdújáráson.

Felbőgő vasparipák, hangos zene és számtalan kemény, de mégis barátságos arc. Ezzel a mondattal sok motoros találkozót le lehetne írni, a hajdújárási azonban nüanszaiban mégis egy kicsit más. Az itteni találkozón nagy hangsúlyt fektetnek a barátkozásra, a közösségépítésre. Visszatérő sztárvendégnek számít például Bálind Mátyás, aki még 91 évesen is vásárol bivalyerős sportmotorokat.

Bálind Mátyás, szerelő, visszavonult motorversenyző, Baja, Magyarország: „Ebben úgy 140 kilométer van, még annyira új, és bejáratás alatt van, 214 lóerős 13 ezer fordulatnál, 14 500-nál pedig 226 lóerős. Tehát fölötte van a többi ezer köbcentis motornak, amiket Európában motorhoz írnak, tehát BMW, Suzuki, azok mind 200-204 lóerősek, ez a csúcsa neki ezzel a 200 fölötti lóerővel.”

Pannon RTV/Molnár Edvárd

Az esemény megnyitóján jelen volt Horvát Tímea, Szabadka alpolgármestere is. Köszöntőjében elmondta, az hogy több mint 40 motoros klub képviselteti magát a rendezvényen kiemeli a környék hasonló megmozdulásai közül.

Az eseményre idén is több országból érkeztek vendégek. Sőt, mivel az Old Bikers egyik régi mecénása a hajdújárási Lurkóháznak, számukra is gyűjtöttek az eseményen. Már több éve szokás, hogy a Hajdújáráson összegyűlt motorosok egy rövid ceremóniára ellátogatnak a szabadkai Szentkúthoz is, ahol pravoszláv és római katolikus szertartás szerint is megáldják a járműveket.

Pannon RTV/Molnár Edvárd

Kikity Attila, alapító tag, Old Bikers Vojvodina: „Ez egy kis zarándoklat, és hiszünk is ebben. Hála Istennek, mindazoknak a motorosoknak, akik ott megjelennek a Szentkúton, és ezen a szertartáson részt vesznek, balesetmentes volt eddig az idényük. Tudom azt, hogy ehhez még több is kell, de hát ezek már komoly, kiforrott emberek, már ősz a hajuk, és tudják hogy kell, hogy közlekedjenek.”

A szentkúti zarándoklatot követően nagyszabású felvonulást tartottak Szabadkán keresztül, ezután pedig ebéd és kellemes hangulat várta vissza a motorosokat és az érdeklődőket.

Hajdújárás
motoros találkozó
Old Bikers Vojvodina

Most

18:06, Frissítve: 18:21

Jelentős romlás esetén távoktatás

Csak akkor vált át a teljes szerbiai iskolarendszer az online oktatásra, ha a járványügyi adatok a helyzet jelentős romlását mutatják – közölte a szerb Oktatási Minisztérium.
18:01, Frissítve: 18:44

1956-ban nagy leckét kapott a magyarság

Csakis önmagára számíthatott, és azok a fiatalok, akik részt vettek ebben, 1956 legbátrabbjai voltak- hangzott el azon a megemlékezésen, melyet szombat délután tartottak Horgoson az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének napján.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.