Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Fúvós hangszerekkel ismerkedhettek a gyerekek Keviben

2021.05.21
14:23
2021.05.21
17:03
Forrás
Pannon RTV
Tehetségnapot tartottak Keviben. Idén hangszerbemutatóval kedveskedtek a fiataloknak a helyi Móra István Művelődési Egyesület támogatásának köszönhetően.

A Keviben tartott foglalkozáson az óvodás és iskolás gyermekek fúvós hangszerekkel ismerkedhettek meg, furulyával, klarinéttal és tárogatóval is.

Molnár Csikós Bíborka: „- Milyen hangszereket ismertetett meg Laci bácsi?
- Furulya, pásztorfurulya, klarinét.
Neked melyik tetszett a legjobban? Említetted, hogy egy mesében is láttad.
Furulya, pásztorfurulya.
És szeretnéd is kipróbálni?
Igen.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A műhelymunka keretén belül Baráth László klarinét- és tárogatóművész érdekes történeteken és meséken keresztül próbálta bemutatni a gyermekek számára a hangszereket.

„A mai gyerek szinte nem tud a mobiltelefontól elszakadni. Tablet, televízió, tehát ezek az elektromos kütyük szinte a praktikus élettől elkülönítik őket, és talán a zene és a hangszer kezelése adja meg nekik azt az alkalmat, hogy visszatérjenek a normális életvitelhez.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A szervező a Móra István Művelődési Egyesület volt.

Perpauer Attila, az egyesület elnöke: „Ezekre a műhelyfoglalkozásokra azért van nagyon szükség, mert ebben a korban lehet segíteni a tehetség kibontakozását. Különböző területeken próbálkozunk itt, az egyesületben. A mai napon zenei foglalkozásra került sor, de az előző években volt már természettudományi, művészeti, mozgáskultúra is.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A Tehetségnapot immár nyolcadik alkalommal szervezték meg Keviben, az érdeklődés pedig töretlen.

Kevi
tehetségnap
fúvós hangszer
hangszerbemutató
Baráth László
Perpauer Attila

Most

13:33, Frissítve: 13:38

A bankok finanszírozzák az esőerdők pusztítását

Az Amazonas-vidék pusztításában részt vevő vállalatokat finanszíroztak az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok és az EU tagállamainak központi bankjai, miközben a tudósok jelentése szerint az erdőirtás túl van az átbillenési ponton.
13:22

Mesedélelőtt a horgosi könyvtárban

Ma ünnepeljük a magyar népmese napját, amely Benedek Elek születésének napjához kötődik. Ebből az alkalomból a horgosi József Attila fiókkönyvtárban mesedélelőttöt szerveztek a legkisebbeknek, hogy közelebb hozzák hozzájuk a magyar meséket.
12:54, Frissítve: 13:00

Négy diákot támogat a Studio Present Kft.

Négy fiatal programozó tehetség érdemelte ki idén a szabadkai Studio Present Kft. ösztöndíját. Az ünnepélyes átadó ma volt. A díjazottak a nagybecskereki Mihajlo Pupin Műszaki Tudományok Karára, valamint a Szabadkai Műszaki Szakfőiskolára járnak.

Népszerű

Verbászi fiú a bravúros magyar válogatottban

Újoncot avatott a magyar labdarúgó-válogatott Lipcsében, a Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, ahol egygólos győzelmet aratott a németek ellen. Az új játékos a mindössze 18 éves vajdasági fiú, Kerkez Miloš.

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Megküzdöttek a Mohol legnagyobb parasztja címért

Látogatottságban és a résztvevők számát tekintve is rekordot döntött a 8. Moholi Parasztolimpia. Ilyenkor dől el, hogy kik a környék legnagyobb parasztjai, akik különböző mezőgazdasághoz köthető versenyszámokban mérettetik meg magukat.