Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Óvári Dániel

Gasztro- és bornapok Újvidéken

2021.07.30
11:01
2021.07.30
16:17
Forrás
Pannon RTV
A látogatók különböző ízesítésű kelt kalácsokat, borokat, hústermékeket, mézet kóstolhattak és vásárolhattak.

Gasztro- és bornapokat szerveztek Újvidéken, a Spens előtti téren. Hústermékeket, bort, mézet, sört és friss, házi kelt kalácsokat lehetett vásárolni a rendezvényen. A legnépszerűbb idén is a hagyományos mákos kalács volt, de a diós és a túrós is jól fogyott. Ljubica Petrović: „Vettem mákos kalácsot, ez a legnépszerűbb itt, Vajdaságban, szóval venni kell belőle, de a diósból is, hogy megkóstoljuk. Nemcsak magamnak vásároltam, hanem a testvéremnek és a családjának is, úgyhogy mindenki eszik az édességből.”

Nagy volt az érdeklődés. Nedeljka Dević asztalán pár óra után már alig maradt kalács. Nedeljka Dević, kiállító, Bukovác: „Ez egy nagyszerű rendezvény. Barátkozunk, sütünk, megkóstoljuk a süteményeket, nagyon jó.”

Az asztalokon, a kalácsok mellett helyet kaptak más házi finomságok is, méz, hústermékek és bor. A Szenttamási Citadella Civil Szervezet először vett részt az eseményen. Náluk sült kolbászt is lehetett vásárolni. Horváth Vince, alelnök, Citadella Civil Szervezet, Szenttamás: „Mi a magyar gasztronómiát kísérjük itt, meg a szerbiai bort.”

Több mint húsz kiállító jelentkezett az idei fesztiválra. Nađa Milošević, szervező, Duna Fenntartható Fejlődés Egyesület, Újvidék: „A látogatók megtapasztalhatják azt a különleges gasztronómiai élményt, amely kizárólag friss és minőségi ételeken alapul.”

A legtöbb helyen meg is lehetett kóstolni a finomabbnál finomabb kalácsokat vásárlás előtt. Egy rúd kalács kétszáztól háromszáz dinárba került.

gasztronómia
Bornapok
Kalács
szalonna
sütemény

Most

Népszerű