Ugrás a tartalomra

GasztroFeszt Óbecsén

2019-10-09
09:44
2019-10-09
19:03
Forrás
Pannon RTV
Vasárnap GasztroFeszt néven harmadik alkalommal szervez gasztronómiai bemutatót Óbecsén a Than Fivérek Értelmiségi Kör.

A rendezvényen hagyományos ételek elkészítésében versenyeznek a szakácstanulók, ételeiket 250 dináros áron meg is lehet vásárolni. Különböző vajdasági gasztrofesztiválok és éttermek is tartanak kóstolót. Lesz emellett helyi termékek vására. A cukrásztermékeket, kézműves söröket, borokat, sajtokat, gyümölcs- és zöldségtermékeket, valamint különféle húskészítményeket szintén megízlelhetik az érdeklődők. A legkisebbeknek egész napos foglalkozásokat szerveznek, 15 és 17 óra között pedig tambura- és cigányzenekarok muzsikálnak majd. A szervezők ezúttal egy jótékonysági akciót is tartanak - a Lurkóházak javára gyűjtenek tisztálkodási cikkeket és élelmiszereket. Az óbecsei GasztroFesztet az Erdőtelepítők Parkjában rendezik meg.

Jovanović Dániel, szervező, GasztroFeszt, Óbecse: „Minden étterem és fesztivál, amelyik részt vesz a GasztroFeszten, a helyszínen készíti majd el a magukra jellemző ételeket, és az ellátogató vendégek meg is tudják majd kóstolni vagy vásárolni egy porció ételként, és a vasárnapi ebéd program keretében el is tudják fogyasztani a fesztiválon. Lesz helyi termékek vására, ahol a fő hangsúly az óbecsei termelőkön van.”

Óbecse
Gasztrofeszt
Than Fivérek Értelmiség Kör

Most

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.