Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Green Future: Valmar, Azahriah, Colonia és még számos fellépő

2022.08.12
09:57
2022.08.12
16:10
Forrás
Pannon RTV
2 év kihagyás után újra megnyitotta kapuit Zentán a Green Future fesztivál. Széles és színes zenei paletta várja az érdeklődőket, ami megfelel több korosztálynak.

Újra Zentán tartják meg a Green Future fesztivált. Nagy az érdeklődés, hiszen két évig kényszerszünetet tartott Vajdaság egyik legismertebb rendezvénye. Sok fiatal is érkezett, akik idén először ismerkednek meg a fesztivál hangulatával.

Ollay Noémi, Zenta: "Én mind a három napon itt leszek, és a Valmar és az Azahriah miatt jöttem. Szeretem őket és szerintem jó ez a stílus és szeretem is őket."

Sok környékbeli is ellátogatott a rendezvényre.

Pannon RTV

Csicsman Tibor, Mohol: "Ez már a negyedik évem, hogy újra jövök Green Future. Minden napra úgy jöttem el, hogy megvan, hogy kit hallgatok. Szerbiában, egy ilyen kis faluban, számomra ez egy olyan fesztivál, ahova úgy jövök, hogy nagyon jól érezzem magam. Ezért jöttem el Valmarra, például Yaminara, az ilyen híresebb fellépőkre."

A külföldi fellépők mellett sok itteni zenekar is fellép. A 2013-ban kialakult Phrenia már másodszor vesz rész a fesztiválon. A 4 tagú modern, elektronikus, rock-metal stílust képviselő csapat sokat turnézik Magyarországon, de szerintük a vajdasági fellépéseik a legjobbak.

Gordán Julián, a Phrenia zenekar frontembere: "Vajdaságban nagyon szeretünk zenélni, azért is mert vajdaságiak vagyunk. Itt egy nagyon jó kis rajongótáborunk alakult ki és hát vadállatok a vajdaságiak, úgyhogy nagyon jó bulikat szoktunk velük csapatni."

Pannon RTV

Lea Dobričić, Nusha, Colonia, Voyage - csak néhány a további fellépők közül.

Tajti Attila, főszervező: "A Green Future fesztivál alapvetően egy ifjúsági fesztivál, mondhatjuk, hogy egy ifjúsági technofesztivál, ahogy elindult. De mára már nem csupán ifjúsági és nem csak techno. Nagyon sok zenei stílust felvonultatunk és nagyon sok korosztály felé nyitottunk."

A fesztiválozóknak lehetőségük van kempingezésre is, emellett a háromnapos bérlettel rendelkezők igénybe vehetik ingyen a zentai medencét is, ahol nappali bulikkal készültek a szervezők.

Green Future Fesztivál
koncert
Zenta
buli
Valmar
Phrenia

Most

13:33, Frissítve: 13:38

A bankok finanszírozzák az esőerdők pusztítását

Az Amazonas-vidék pusztításában részt vevő vállalatokat finanszíroztak az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok és az EU tagállamainak központi bankjai, miközben a tudósok jelentése szerint az erdőirtás túl van az átbillenési ponton.
13:22, Frissítve: 15:40

Mesedélelőtt a horgosi könyvtárban

Ma ünnepeljük a magyar népmese napját, amely Benedek Elek születésének napjához kötődik. Ebből az alkalomból a horgosi József Attila fiókkönyvtárban mesedélelőttöt szerveztek a legkisebbeknek, hogy közelebb hozzák hozzájuk a magyar meséket.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Verbászi fiú a bravúros magyar válogatottban

Újoncot avatott a magyar labdarúgó-válogatott Lipcsében, a Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, ahol egygólos győzelmet aratott a németek ellen. Az új játékos a mindössze 18 éves vajdasági fiú, Kerkez Miloš.

Megküzdöttek a Mohol legnagyobb parasztja címért

Látogatottságban és a résztvevők számát tekintve is rekordot döntött a 8. Moholi Parasztolimpia. Ilyenkor dől el, hogy kik a környék legnagyobb parasztjai, akik különböző mezőgazdasághoz köthető versenyszámokban mérettetik meg magukat.