Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Gulyás Szabolcs, Szabadka lovasa nyerte a VII. Vajdasági Vágtát

2019-05-18
20:55
2019-05-18
23:29
Forrás
Pannon RTV
Kopra nevű lovával már a rajtot követően elszakadtak a többiektől, az előny pedig egészen a célvonalig tartott.

A második helyen Adorján képviselője, Szőke Tamás végzett, a dobogó legalsó fokára pedig a Bácsfeketehegy színeiben induló Cékus Noémi állhatott fel. Ők mindhárman ott lesznek majd az októberi Nemzeti Vágtán Budapesten.

Magabiztosan nyerte meg a VII. Vajdasági Vágtát Szabadka képviselője Kopra nevű lovával. Gulyás Szabolcs már tavaly is részt vett a budapesti Nemzeti Vágtán: „Tavaly már elég jó helyezést értünk el, a középdöntőben második helyezettek lettünk, nagyon remélem, hogy idén még jobbak leszünk és hogy a döntőben is ott lehetünk vele, mert a ló tényleg nagyon jó.”

A kishuszár vágtát Temerin képviselője, Hoffmann Evelin nyerte Manó nevű lovával. Így ő is nyeregbe szállhat majd Budapesten. Evelin először vett rész a vágtán: „Nagyon jó volt, izgalmas meg szoros is volt a verseny, de sikerült.”

Idén is több ezren látogattak ki Zobnaticára. Gazdag programmal várták az érdeklődőket. Második alkalommal főzőversenyt is szerveztek. Bakonyi betyárleves készítésében a Zentai Csata csapata bizonyult a legjobbnak, így a vándorserleg Tisza-parti városba került. Lőrinc Csongor, tag, Zentai Csata csapata, Zenta: „Ez a csapat, így ahogy van, mindent megtett annak érdekében, hogy ez így süljön el, ahogy sikerült. Nem lehet azt mondani, hogy ez főzte vagy az főzte, ugyanis mindannyian egyfolytában dolgoztunk rajta és a csapat érdeme ez.”

Bunford Tivadar, a Háló Vajdasági Fejlesztési Alapítvány elnöke sikeresnek értékelte a vágtát. Azt mondta, nagyon boldog, hogy Zobnaticára több ezer vajdasági ember látogatott ki: „Nagyon kemény és színvonalas versenyeknek voltak a szemtanúi és nagyon boldog vagyok szabadkaiként, hogy Szabadka lova nyerte a VII. Vajdasági Vágtát és meg fog mérettetni Budapesten a Hősök terén októberben.”

Pásztor István, a VMSZ elnöke, a Vajdasági Vágta fővédnöke a rendezvény közösségteremtő szerepét emelte ki: „Ez a mai nap első pillantásra a lovasokról, a hajtókról, a lovakról és a zsokékról szól, de igazából számomra a közösség erejéről szól, de igazából az én számomra a közösség erejéről szól, a felhőtlen örömről, hogy összejövünk, hogy együtt töltjük a délutánt és hogy ilyen gyönyörű tartalmat sikerült megszerveznünk és megvalósítanunk. Külön szeretnék köszönetet mondani a vágta általános szervezőinek, mert megtiszteltek bennünket azzal, hogy az előselejtező sorozat, amelyből 16 fog lenni a döntő résztvevőinek a kiválasztása érdekében, tehát az első előfutam itt nálunk van a Vajdaságban.”

Vasárnap este a 20 órai híradó után egy többórás összefoglalót láthatnak a Vajdasági Vágtáról a Pannon Televízió műsorán.

 A díjátadót követően Dóró Alen készített interjút a Vajdasági Vágta szabadkai győztesével és Bunford Tivadarral, a Vajdasági Vágta egyik szervezőjével.

Vajdasági Vágta
Gulyás Szabolcs
Kopra
Hoffmann Evelin
kishuszár
főzőverseny
Pásztor István
Bunford Tivadar

Most

Népszerű

Fegyveres bankrablás Szabadkán

Fegyveres bankrablás történt ma reggel Szabadkán. Senki sem sérült meg. Az álarcos elkövető a Dimitrije Tucović, közismertebb nevén a Borovo utcájában lévő Postatakarékot rabolta ki.