Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Gyerekeket látott vendégül a szabadkai Magyar Médiaház

2019.10.09
11:44
Forrás
Pannon RTV
A Széchenyi István Általános Iskola kelebiai kihelyezett tagozatának mintegy 46 magyar és szerbajkú kis nebulója járta körül a Pannon Televízió, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió stúdióit.

A Gyermekhét alkalmával az alsós diákok egyebek mellett az Ago Mamužić utcában lévő modern épületbe látogattak el, és érdeklődve hallgatták, hogyan is készül a műsor a médiaházban.

Végigjárták a TV- és rádióstúdiókat, ahol kamerákat, a súgót, a világítást látták, kipróbálhatták a hírolvasó székét és még egy rövid hírt is beolvashattak. Majd az adáslebonyolító vezérlőben rácsodálkozhattak az óriás monitorra. A vágóban láthatták, hogyan áll össze egy televíziós anyag, amit később a nézők is láthatnak a képernyőn. A gyerekek felejthetetlen élményekkel indultak tovább a könyvtárba.

Széchenyi István Általános Iskola
Pannon RTV
Szabadkai Magyar Rádió
Magyar Médiaház

Most

22:06

Elfogadták a képviselők a jelentést

A köztársasági parlament képviselői közül 154-en szavaztak igennel, 23-an nemmel a Pristinával folytatott párbeszédről szóló jelentésre, amely a tavaly szeptembertől idén január közepéig terjedő időszakra vonatkozik.
21:17

Dr. Pásztor Bálint a koszovói jelentésről

A vajdasági magyarság érdeke is az, hogy béke és stabilitás legyen az országban, és ameddig Koszovó kérdése nem oldódik meg, addig Szerbia nem tud előre jutni sem az integráció, sem a gazdasági fejlődés útján.
21:11

Áthelyezik a belgrádi állatkertet

Majdnem kilencven évvel megalapítása után Belgrád közvetlen központjából egy szigetre helyezik át a belgrádi állatkertet annak érdekében, hogy a nándorfehérvári várnak is helyet adó Kalemegdan felkerülhessen az UNESCO világörökségi listájára.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.