Ugrás a tartalomra

Gyerekeket látott vendégül a szabadkai Magyar Médiaház

2019.10.09
11:44
Forrás
Pannon RTV
A Széchenyi István Általános Iskola kelebiai kihelyezett tagozatának mintegy 46 magyar és szerbajkú kis nebulója járta körül a Pannon Televízió, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió stúdióit.

A Gyermekhét alkalmával az alsós diákok egyebek mellett az Ago Mamužić utcában lévő modern épületbe látogattak el, és érdeklődve hallgatták, hogyan is készül a műsor a médiaházban.

Végigjárták a TV- és rádióstúdiókat, ahol kamerákat, a súgót, a világítást látták, kipróbálhatták a hírolvasó székét és még egy rövid hírt is beolvashattak. Majd az adáslebonyolító vezérlőben rácsodálkozhattak az óriás monitorra. A vágóban láthatták, hogyan áll össze egy televíziós anyag, amit később a nézők is láthatnak a képernyőn. A gyerekek felejthetetlen élményekkel indultak tovább a könyvtárba.

Széchenyi István Általános Iskola
Pannon RTV
Szabadkai Magyar Rádió
Magyar Médiaház

Most

19:29, Frissítve: 20:24

Rekordturizmus

Az a 2 millió 100 ezer turista, aki az elmúlt évben Szerbiába látogatott egy érdekes és elsősorban biztonságos országba érkezett - mondta Belgrádban Aleksandar Vučić.
19:01, Frissítve: 20:04

Dragan Đilas Szabadkán ünnepelt

Elégedett a Szerbia az erőszak ellen tömörülés december 17-i választási eredményeivel Dragan Đilas. A Szabadság és Igazságosság Pártja elnöke a szabadkai városi szervezet harmadik születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen vett részt.
18:11, Frissítve: 20:07

Aranytollakkal ékeskedhetnek

Aranytoll kitüntetéssel díjaztak újságírókat a Vajdasági Televízió új épületében. A 2021-es és '22-es év legjobbjai vehették át a plaketteket.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.