Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Oszkár

Gyerekművészeti fesztivál Óbecsén

2019-12-02
12:20
2019-12-02
16:05
Forrás
Pannon RTV
BEDEF néven szerveztek először gyermekművészeti fesztivált az óbecsei Városi Színházban. Az énekversenyen az általános iskolás jelentkezők két korcsoportban álltak színpadra.

Stefaniga Viola Grand Prix díjas lett az óbecsei gyerekfesztiválon. A lány korábban a Katicabogár kórusban énekelt, és a kórusvezető biztatására most szólistaként adta elő az egyik dalukat. Viola minden próbált a versenyre.

A gyerekek két korcsoportban versenyeztek. A 11 éves Luka Tašin a 11 és 14 év közöttiek mezőnyében versenyzett: „Szólóban énekeltem, miközben a kórus kísért. Azt gondolom, hogy az én számításom szerint talán kapok majd valamilyen díjat, mert mindenki azt mondja, hogy szépen énekelek.”

Luka nem tévedett: korcsoportjában ő lett a legjobb énekes. A gálaműsoron őt is élőben kísérte a Katicabogár zenekar. Horváth Anna már három éve basszusgitározik ebben az együttesben: „Szerintem nagyon jó esély ez a gyerekeknek, hogy kipróbálják magukat azok is, akik még soha nem léptek föl nagyközönség előtt, mindenki tapasztalatot szerezhet ezen a versenyen.”

16 vajdasági gyerek állt tegnap az óbecsei Városi Színház színpadára.

Đijanta Lovas, szervező: „Az volt a szándékunk, hogy a gyerekek a Katicabogár kórus dalaival versenyezzenek, hogy más városokba is eljusson a 10 éve épülő repertoárunk, és más gyerekek is megismerjék a gyermekdalainkat. Azt gondolom, hogy sikerrel jártunk.”

A jövőre már többnaposra tervezett fesztivál keretében gyermekzenekarok is versenyezni fognak, de más művészeti ágakban is megmutathatják majd tehetségüket a gyerekek.

Óbecse
BEDEF

Most

18:55, Frissítve: 19:14

Félbetört egy repülő Indiában

Landolás közben kicsúszott a kifutópályáról és két részre tört egy repülőgép Indiában. Az Air India Express gépe Calicutba érkezett Dubaiból.
16:09, Frissítve: 16:15

Dinnyeszezon Tiszakálmánfalván

Két héttel ezelőtt még kétszer ennyibe került a dinnye, mint tavaly, de miután kedvezőbbre fordult az időjárás, mégis nőtt a termés mennyisége és minősége, ami az ár csökkenéséhez is vezetett.

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.

Kevés a vásárló a szabadkai ócskapiacon

Nem csak a magyarországi vevők maradtak el, akik most nem tudnak átjönni a határon, a járvány miatt a helybeliek is ritkán keresik fel a nemrégiben még kedvenc bevásárlóhelyüket.