Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor

Gyermekrajz-kiállítás Hertelendyfalván

2019-05-16
08:54
2019-05-16
17:16
Forrás
Pannon RTV
Gyermekrajz-kiállítást nyitottak meg a hertelendyfalvi Tamási Áron Székely-Magyar Művelődési Egyesületben.

Rajzkedvelőket és kezdő fényképészeket foglalkoztatott egy szakkör keretében Gráf Dóra grafikusművész és fényképész, aki szakmai tudásával irányította őket alkotásukban. A nyolc hónapon át ott készült rajzokból és a református egyház által működtetett óvodába járó gyerekek rajzaiból válogatta ki a kiállítás anyagát. Több tehetséges gyerek tevékenykedett rendszeresen a szakkörben.

A fényképészet kedvelői is bekapcsolódtak a szakkör munkájába, ők szakmai segítséget kaptak az ösztöndíjastól.

Gráf Dóra október elején került Hertelendyfalvára, helyben és a munkáját igénylő dél-bánáti egyesületekben tevékenykedett. Rendszeresen tartott foglalkozásokat a református egyház óvodájában, és a helyi egyesületben is volt rajzszakköre.

Gráf Dóra, ösztöndíjas, Petőfi Sándor Program: „Mivel képzőművészeti egyetemet végeztem, és gyakorlatilag egész életemben rajzoltam, ezért gondoltam, hogy indítok egy rajzszakkört itt, a Tamásiban. Ez újdonság volt nekem, mert korábban soha sem tanítottam gyerekeket rajzolni, úgyhogy ez egyféle kísérlet is volt. Próbáltam azt átadni nekik, amit én is kaptam életem során a különböző tanáraimtól, és ennek az egész éves munkának az eredménye most ez a kiállítás.”

A tárlatmegnyitón a Pántlika Énekcsoport és Kovács Tímea mesemondó lépett fel, majd a helyi egyesület tagjai megköszönték Gráf Dórának a munkáját, ami májusban véget ér.

Hertelendyfalva

Most

Népszerű

Holtan találtak három szerbiai nőt Bécsben

Három szerbiai állampolgárságú nő holttestét találták meg egy bécsi lakásban - tudósít a szerb közmédia. Sajtóinformációk szerint a három elhunyt nő egy anya és ikerlányai.