Ugrás a tartalomra
Két méteres havat lapátolnak a tetőről
Tanjug/AP/Tobias Hase

Gyilkos hó...

2019-01-12
16:21
2019-01-12
16:37
Forrás
MTI, hirado.hu
Már több mint 10 halálos áldozata van a húsz éve nem látott havazásnak Ausztriában és Németországban.

Az ausztriai Innsbruck-környéki hegyekben már négyméteres a hótakaró. Felső-Ausztria északi részén és Salzburg tartományban a legmagasabb, ötös fokozatú lavinariasztás van érvényben, ezért több mint húsz síközpontot is lezártak. Stájerország elzárt területeire pedig helikoptereken viszik az osztrák katonák az élelmiszer-utánpótlást és a gyógyszereket.

A nem szűnő havazás negatív hatással van a téli turizmusra is, az osztrák gazdasági kamara szerint rövid idő alatt 50 százalékkal kevesebb a vendégfoglalás Ausztriában. A szövetségi meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint a helyzet tovább súlyosbodhat, ugyanis a havazás január közepéig tarthat.

havazás
Ausztria
Németország

Most

21:17, Frissítve: 21:28

Pokoli hőség Európában, iskolákat zárnak be

Holnap tetőzhet a Szaharából érkező hőhullám, 40 fok feletti hőmérséklettel Franciaországban és Spanyolországban. Van, ahol 45 fokot várnak. Párizs elővárosaiban sorra zárják be az iskolákat.
19:32

Gázrobbanás Bécsben

Tíz ember megsérült, közülük négyen súlyosan ma délután Bécsben, amikor feltételezhetően gázrobbanás történt egy többemeletes lakóépületben.
16:22

Kik keresnek a legtöbbet Szerbiában?

A szerbiai nettó átlagfizetés áprilisban 54.645 dinár volt, bruttó átlagban pedig 75.441 dinár. Ez nominálisan 11 százalékkal, reálisan 8 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt.

Népszerű

Gyilkosság és öngyilkosság Péterrévén

Vadászpuskával megölt egy nőt, majd magával is végzett egy férfi hétfőn Péterrévén. A mojbecej portál nem hivatalos értesülései szerint a férfi valószínűleg a nő férje volt.