Ugrás a tartalomra
Két méteres havat lapátolnak a tetőről
Tanjug/AP/Tobias Hase

Gyilkos hó...

2019-01-12
16:21
2019-01-12
16:37
Forrás
MTI, hirado.hu
Már több mint 10 halálos áldozata van a húsz éve nem látott havazásnak Ausztriában és Németországban.

Az ausztriai Innsbruck-környéki hegyekben már négyméteres a hótakaró. Felső-Ausztria északi részén és Salzburg tartományban a legmagasabb, ötös fokozatú lavinariasztás van érvényben, ezért több mint húsz síközpontot is lezártak. Stájerország elzárt területeire pedig helikoptereken viszik az osztrák katonák az élelmiszer-utánpótlást és a gyógyszereket.

A nem szűnő havazás negatív hatással van a téli turizmusra is, az osztrák gazdasági kamara szerint rövid idő alatt 50 százalékkal kevesebb a vendégfoglalás Ausztriában. A szövetségi meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint a helyzet tovább súlyosbodhat, ugyanis a havazás január közepéig tarthat.

havazás
Ausztria
Németország

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.