Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Györkös Attila fotói a Dobó Tihamér Képtárban

2020-08-01
09:06
2020-08-02
10:20
Forrás
Pannon RTV
Györkös Attila amatőr fotós tárlata augusztus 3-tól, hétfőtől várja a látogatókat a magyarkanizsai Dobó Tihamér Képtárban. A kiállítást az érdeklődők augusztus 15-ig tekinthetik meg.

Hétfőtől új kiállítás nyílik a magyarkanizsai Dobó Tihamér Képtárban. Az érdeklődőket Györkös Attila helyi amatőr fotós képei várják. A tárlat témája az alkonyat. Főként Magyarkanizsát és annak környékét mutatja be az 55 képből álló fotósorozat.

A tört színek, a csend, a béke és a nyugalom jellemzi Györkös Attila fotóit. Innen kapta a kiállítás a Csend és csoda elnevezést. Muhi Zsuzsanna a galéria vezetője elmondta, a képek Magyarkanizsa és környéke természeti csodáit mutatják be, főként alkonyatkor. A tárlat koncepciója is a színek váltakozásán alapul.

„Szerettük volna, ha ezt a hangulatot a galéria mind a két szintjén tudtuk volna szemléltetni, tehát az élénk színek, és a homály mind a két szinten jelen van. Úgy szerettük volna, hogy ha az idelátogató, ahogy végighalad a galérián és megnézi a képeket, egyik képtől a másikig úgymond elcsodálkozzon. Nagyon szép és értékes fotók érkeztek, Attila nagyon tehetséges ifjú fotós. Magyarkanizsa új felfedezettje, örülünk, hogy megmutathatjuk azt, amit ő tud.”

Az alkotó 5 éve foglalkozik fotózással. Elmondása szerint nem kedveli az utómunkát, ezért képei az adott pillanatot és a valóságot tükrözik.

Györkös Attila, amatőr fotós: „A tájfotókat szeretem leginkább, a naplementét. Korán kelni nem szeretek, ezért kevesebb a napfelkeltés fotó, bár ezt nem mindig lehet megállapítani a képekről, hogy napfelkelte vagy napnyugta. Kanizsa környékét szoktam kerékpárral bejárni, és amit látok, ami megfogja a képzeletem, fantáziám, azt lefotózom. Ha jól sikerül megtartom, ha nem rögtön törlöm, nem szeretem tartogatni, bár rengeteg fotóm van.”

Györkös Attila amatőr fotós tárlata augusztus 3-tól, hétfőtől várja a látogatókat a magyarkanizsai képtárban. A kiállítást az érdeklődők augusztus 15-ig tekinthetik meg.

Györkös Attila
Magyarkanizsa
Dobó Tihamér Képtár
fotókiállítás

Most

09:16, Frissítve: 09:25

Lángokban áll Kis-Amazónia

530 négyzetkilométernyi mocsaras vidék vált a lángok martalékává az argentínai Paraná-folyó torkolatvidékén, amelyet Kis-Amazóniaként is emlegetnek.

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.