Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Gyűjteni jó, gyűjteni hasznos

2019.10.19
09:40
2019.10.19
19:55
Forrás
Pannon RTV
Gyűjtők találkozóját és régiségvásárt tartanak ma Szabadkán.

A 80. rendezvényt idén is a Szabadkai Gyűjtők Egyesülete szervezte a városban, a Népkör Magyar Művelődési Központban. Az ország egyik legrangosabb régiségvásárán mintegy száz szerbiai és külföldi kiállító várja az érdeklődőket 14 óráig - mondta Gerlovics Szilveszter. A Szabadkai Gyűjtők Egyesületének elnöke elmondta, a belépődíj fejében idén is egy színes, alkalmi képeslapot kapnak a látogatók, ami ezúttal a második világháború kitörésének 80. évfordulója alkalmából, csupán 400 számozott példányban készült.

Gerlovics Szilveszter, elnök, Szabadkai Gyűjtők Egyesülete: „A szabadkai az mindig azért érdekes, mert rendkívül sok úgynevezett civil, aki közvetlenül nem gyűjtő, látogat el hozzánk esetleg azért, hogy valamilyen tárgyat felkínáljon vagy felbecsültessen, másrészt pedig, hogy esetleg valami szép műtárgyat a lakás díszeként itt megvásároljon.”

Régiségvásár
Szabadkai Gyűjtők Egyesülete
Gerlovics Szilveszter
Szabadka

Most

15:53, Frissítve: 17:28

Élő könyvtár az óbecsei Than Emlékházban

Második alkalommal szerveztek élő könyvtárt az óbecsei Than Emlékházban: a rendezvényen az élő könyveket diszkriminált, sérült vagy egyéb hátrányos helyzetben élő gyerekek és felnőttek személyesítették meg.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.