Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Gyűjteni jó, gyűjteni hasznos

2019-10-19
09:40
2019-10-19
19:55
Forrás
Pannon RTV
Gyűjtők találkozóját és régiségvásárt tartanak ma Szabadkán.

A 80. rendezvényt idén is a Szabadkai Gyűjtők Egyesülete szervezte a városban, a Népkör Magyar Művelődési Központban. Az ország egyik legrangosabb régiségvásárán mintegy száz szerbiai és külföldi kiállító várja az érdeklődőket 14 óráig - mondta Gerlovics Szilveszter. A Szabadkai Gyűjtők Egyesületének elnöke elmondta, a belépődíj fejében idén is egy színes, alkalmi képeslapot kapnak a látogatók, ami ezúttal a második világháború kitörésének 80. évfordulója alkalmából, csupán 400 számozott példányban készült.

Gerlovics Szilveszter, elnök, Szabadkai Gyűjtők Egyesülete: „A szabadkai az mindig azért érdekes, mert rendkívül sok úgynevezett civil, aki közvetlenül nem gyűjtő, látogat el hozzánk esetleg azért, hogy valamilyen tárgyat felkínáljon vagy felbecsültessen, másrészt pedig, hogy esetleg valami szép műtárgyat a lakás díszeként itt megvásároljon.”

Régiségvásár
Szabadkai Gyűjtők Egyesülete
Gerlovics Szilveszter
Szabadka

Most

12:35

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit szexuális erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.
12:13, Frissítve: 12:19

Vučić: Koszovó nem lehet az UNESCO tagja

Koszovó nem lehet tagja az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének - jelentette ki Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök az UNESCO párizsi konferenciáján.

Népszerű

mentőautó

Halálos baleset Zentán

Halálos baleset történt ma délelőtt Zentán - írja a Magyar Szó. Egy elektromos kerékpárral közlekedő 70 éves ember vesztette életét.