Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Gyúrnak, sütnek, főznek

2018.07.12
17:04
2018.07.12
17:13
Forrás
Pannon RTV
Sütni-főzni tanulnak a gyerekek egy oromi táborban. A 11 résztvevő 5 napon át ismerkedik a hagyományos, népi ételek elkészítésével. Gyúrnak levestésztát és sütnek csőregefánkot.

Már negyedik napja tart a Süti-főzi tábor Dobó Mária otthonában. A lelkes gyerekek minden nap más és más ételt tanulnak meg főzni, vagy akár sütni.

Losoncz András, Szabadka: „Mondták, hogy elmehetnénk cukrásznak is.” Losoncz András az oromi nagymamánál tölti a nyári szünetet. Nagyon szeret főzni, ezért döntött úgy, hogy részt vesz a táborban. „Sok levest főztünk, tegnap például 11 zöldségből főztünk zöldséglevest, és hát csináltunk csőregét, csőrege fánkot is.”

A gyerekekkel napi öt órában foglalkoznak az egyesület tagjai, és az alapoktól kezdve, a nehezebb, édes és sós ételek elkészítéséig, egy széleskörű oktatásban részesítik a lelkes csapatot. Dobó Mária, elnök, Varázsfalatok Egyesület : „Egy kis kikapcsolódás ez a nyári szünetben. Másodsorban egy csoportmunkát megtanulnak, csapatban dolgoznak, azon kívül, amit a szülőknek nincs ideje megtanítani, nyugodtan ismerkedhetnek, sőt, olyan ételeket is főzünk, amit esetleg csak a nagymamánál ehetnek ritkán.”

A sütés-főzés mellett a mindennapos teendők közé tartozik a mosogatás is, amelyet ugyancsak a gyerekek végeznek, így rendre és fegyelemre is szoktatják az ifjú szakácsokat.

Orom
süti-főzi
tábor
Dobó Mária
Varázsfalatok

Most

21:21

A költő mögött az ember

Osztovits Szabolcs magyarországi művészettörténész Petőfi a magán-és közéletben címmel tartott előadást a VM4K-ban a Csütörtök esték programsorozat részeként.
20:29

Petőfi Júliának rappelt

A VM4K programsorozatához az Újvidéki Művészeti Akadémia Tenyértársulata is csatlakozott. Az ő Petőfijük 45 percben friss, újszerű módon közelít a költőóriáshoz. Öten öt részletben és öt városban villantják fel Petőfi életének főbb állomásait.

Népszerű

Lövöldözés Zomborban

Lövöldözés volt Zomborban, két rendőr is megsérült. A közmédia cikkében az áll, hogy a rendőröket családon belüli erőszakos esethez riasztották.

Ákos koncert a Nyárhangoló Fesztiválon

Palicson ad koncertet Ákos, a magyar könnyűzene egyik legnagyobb alakja. A fellépés a VM4K Nyárhangoló Fesztiváljának része lesz - adták hírül a szervezők az esemény Facebook-oldalán.