Ugrás a tartalomra
terítenek
Pannon RTV/Molnár Ádám

Gyúrnak, sütnek, főznek

2018-07-12
17:04
2018-07-12
17:13
Forrás
Pannon RTV
Sütni-főzni tanulnak a gyerekek egy oromi táborban. A 11 résztvevő 5 napon át ismerkedik a hagyományos, népi ételek elkészítésével. Gyúrnak levestésztát és sütnek csőregefánkot.
helységnévtábla Orom

Már negyedik napja tart a Süti-főzi tábor Dobó Mária otthonában. A lelkes gyerekek minden nap más és más ételt tanulnak meg főzni, vagy akár sütni.

Losoncz András, Szabadka: „Mondták, hogy elmehetnénk cukrásznak is.” Losoncz András az oromi nagymamánál tölti a nyári szünetet. Nagyon szeret főzni, ezért döntött úgy, hogy részt vesz a táborban. „Sok levest főztünk, tegnap például 11 zöldségből főztünk zöldséglevest, és hát csináltunk csőregét, csőrege fánkot is.”

esznek

A gyerekekkel napi öt órában foglalkoznak az egyesület tagjai, és az alapoktól kezdve, a nehezebb, édes és sós ételek elkészítéséig, egy széleskörű oktatásban részesítik a lelkes csapatot. Dobó Mária, elnök, Varázsfalatok Egyesület : „Egy kis kikapcsolódás ez a nyári szünetben. Másodsorban egy csoportmunkát megtanulnak, csapatban dolgoznak, azon kívül, amit a szülőknek nincs ideje megtanítani, nyugodtan ismerkedhetnek, sőt, olyan ételeket is főzünk, amit esetleg csak a nagymamánál ehetnek ritkán.”

A sütés-főzés mellett a mindennapos teendők közé tartozik a mosogatás is, amelyet ugyancsak a gyerekek végeznek, így rendre és fegyelemre is szoktatják az ifjú szakácsokat.

Orom
süti-főzi
tábor
Dobó Mária
Varázsfalatok

Most

19:38

Bagolylesre invitál az Arcus

A topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület aktivistái bagolylesre invitálják a járókelőket a város központjában december 15-én, szombaton, 10 órától.

Népszerű

Pannon friss hír

Csődöt jelentett a Vojvodinaput vállalat

Csődöt hirdetett ki a nagybecskereki bíróság az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban. A csődeljárás idén októberben indult - közölte a végzés indoklásában Ljiljana Popov, csődbíró.
petárda

Pénzbüntetés vár a petárdázókra

50 és 100 ezer dinár közötti büntetést ír elő a márciusban életbe lépett közrendről szóló törvény azok számára, akik petárdával vagy más pirotechnikai eszközzel megzavarják polgártársaik nyugalmát.