Ugrás a tartalomra
Kézműveskedő gyerekek
Pannon RTV

Ha te tudnád... milyen jó Zentán!

2019-07-15
16:25
2019-07-15
17:12
Forrás
Pannon RTV
Népzene, néptánc, festés és felhőtlen szórakozás - második éve szervezik meg Zentán a Hatetudnád Népművészeti Tábort.

A gyerekek néptánc- és népdaloktatáson vehetnek részt, sőt kézműveskedhetnek is.

Foglalkozáson a gyerekek

Hétfő óta gyermekzsivaj tölti be a zentai Emlékiskola épületét. Összesen százan lakják a tábort, ahol négy csoportban folyik a munka. Szeles Veronika leginkább barátokat szeretne szerezni, és ezért a néptáncoktatást választotta. A csoportban jelenleg Rábaközi táncokat tanulnak.

Táncosok

Az idei évben három táncos és egy kézműves csoportot indítottak a szervezők. A táborba három éves kortól tizenhat évesig bárki jelentkezhetett. A gyerekek korcsoportonként más-más feladatokat kaptak. Gulyás Szabó Gergely a Picinyke Cinkék csoporttal foglalkozik. A 4-5 évesek leginkább mesét hallgatnak és kézműveskednek. „Most egy kakasos mesét mesélt a kolléganő, amit a gyerekek megfestettek” - mondta az oktató.

Csoportmunka

Az egész program a zentai születésű, de már Szegeden élő Lázár Zita kezdeményezésére indult, ő szorgalmazta a zentai tábor megvalósulását. „A Hatedudnád Népművészeti Tábor ötlete hat évvel ezelőtt született. Először Szegeden rendeztük meg. Ott évről-évre sikerrel zajlanak le ezek a táborok. Tavaly először elhoztuk az én szülővárosomba, Zentára is a tábort. A tapasztalat azt mutatta, hogy van igény rá” - meséli a főszervező.

A tábort szombaton ünnepélyes gála zárja, amelyen a résztvevők bemutathatják a tanultakat.

Zenta

Most

00:02, Frissítve: 00:10

Federer jutott az elődöntőbe

Roger Federer két szettben 6:4, 6:3-ra verte Novak Đokovićot a Londonban zajló tenisz világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában, így ő lesz ott Dominic Thiem mellett a négy között.
23:02, Frissítve: 23:14

Nem drágul a földgáz

Szerbia polgárainak egy része megnyugodhatott, mivel az illetékesek bejelentették, hogy ebben a fűtési idényben nem drágul a földgáz. Stábunk annak járt utána, hogy hogyan látják ezt a szabadkaiak.
20:33, Frissítve: 20:39

Gyásznapot rendelt el Szlovákia

A szerdán Nyitragerencsér közelében történt buszbalesetben 12 személy vesztette életét. A szlovák kormány a csütörtökön megtartott rendkívüli ülésén péntekre rendelte el a gyásznapot.

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.