Ugrás a tartalomra
Kézműveskedő gyerekek
Pannon RTV

Ha te tudnád... milyen jó Zentán!

2019-07-15
16:25
2019-07-15
17:12
Forrás
Pannon RTV
Népzene, néptánc, festés és felhőtlen szórakozás - második éve szervezik meg Zentán a Hatetudnád Népművészeti Tábort.

A gyerekek néptánc- és népdaloktatáson vehetnek részt, sőt kézműveskedhetnek is.

Foglalkozáson a gyerekek

Hétfő óta gyermekzsivaj tölti be a zentai Emlékiskola épületét. Összesen százan lakják a tábort, ahol négy csoportban folyik a munka. Szeles Veronika leginkább barátokat szeretne szerezni, és ezért a néptáncoktatást választotta. A csoportban jelenleg Rábaközi táncokat tanulnak.

Táncosok

Az idei évben három táncos és egy kézműves csoportot indítottak a szervezők. A táborba három éves kortól tizenhat évesig bárki jelentkezhetett. A gyerekek korcsoportonként más-más feladatokat kaptak. Gulyás Szabó Gergely a Picinyke Cinkék csoporttal foglalkozik. A 4-5 évesek leginkább mesét hallgatnak és kézműveskednek. „Most egy kakasos mesét mesélt a kolléganő, amit a gyerekek megfestettek” - mondta az oktató.

Csoportmunka

Az egész program a zentai születésű, de már Szegeden élő Lázár Zita kezdeményezésére indult, ő szorgalmazta a zentai tábor megvalósulását. „A Hatedudnád Népművészeti Tábor ötlete hat évvel ezelőtt született. Először Szegeden rendeztük meg. Ott évről-évre sikerrel zajlanak le ezek a táborok. Tavaly először elhoztuk az én szülővárosomba, Zentára is a tábort. A tapasztalat azt mutatta, hogy van igény rá” - meséli a főszervező.

A tábort szombaton ünnepélyes gála zárja, amelyen a résztvevők bemutathatják a tanultakat.

Zenta

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:26, Frissítve: 18:45

Szamárverseny 37-ik alkalommal Királyhalmon

Idén 37. alkalommal tartják meg a Szamárversenyt Királyhalmon. A szamaragolás és a fogathajtás mellett kerékpárverseny, szamárkvíz, tombola, este pedig koncertek várják az érdeklődőket.
17:47, Frissítve: 17:56

A szerbiai részeg sofőrök toplistája

Megjelentette a hullarészegen vezetők toplistáját a szerbiai Belügyminisztérium. Hihetetlennek tűnik, pedig igaz: az idei rekordernek 4,23 ezrelék alkoholt találtak a szervezetében.

Népszerű

Tűz pusztít Bosznia-Hercegovinában

Trebinje környékén, a Boszniai Szerb Köztársaságban az éj folyamán a lángok a szél miatt több kilométerre kiterjedtek. Félő, hogy a lángok a közelben elhelyezkedő Zasad településig jutnak.

Tűz Szabadkán

Több autó is kiégett tegnap Szabadkán, a sugárút közelében, amikor kigyulladt a központi garázs a Šumska utcában.

Megtámadták a TSC szurkolóit Temerinben

A TSC szurkolóinak egy kisebb csoportját eddig ismeretlen tettesek megtámadták Temerinben, amikor a vasárnap esti Vojvodina elleni mérkőzés után hazafelé tartottak.