Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Hagyományőrző húsvéti program Kelebián

2019-04-19
18:02
Forrás
Pannon RTV
Ma az ország egyik legismertebb lovardájában a húsvéti hagyományokat elevenítették fel az összesereglett gyerekeknek.

A foglalkozást csaknem két évtizede minden évben megrendezik nagypénteken.

A gyerekek nyuszit és kisbárányt simogattak és kiscsibéket terelgettek. Az egyik korabeli szokás szerint barkaágakat szurkálták a földbe, hogy minél szebb legyen majd a virágoskert.

Volt tojáskeresés valamint tojásgurító verseny is. Közben a régi hagyomány szerint előkerült a villő, azzal csapkodták a lányok a fiúkat, hogy jobbak legyenek.

A hagyományok felelevenítése után a gyerekek pónit lovagolhattak és hintóra szállhattak a nyuszival. Közben a lányok aranyvízben mosdottak.

húsvéti program
hagyományőrzés
Szabadka

Most

19:58

Elhunyt Nikola Hajdin szerb akadémikus

Tagja és elnöke volt a Szerb Művészeti és Tudományos Akadémiának. 1923-ban született a horvátországi Vrbovskoban, a Belgrádi Egyetemen végezte felsőfokú tanulmányait építészeti szakon.
17:19

Útnak indul a Tanyaszínház

Y-elágazás a címe a Tanyaszínház idei produkciójának, amely a mai huszonévesek problémáit járja körül. Az idei tájolás Kishegyesen kezdődik, ma este 21 órától.
15:58, Frissítve: 17:59

Pénteken Voždovac-TSC

A TSC labdarúgói idegenben a Voždovac ellen kezdik meg szuperligás szereplésüket. A mérkőzést pénteken 20 órától játsszák műfüves pályán. A vendéglátó stadionja egy bevásárlóközpont tetején van.

Népszerű

Horgosi lány lett az idei Strandszépe

A zsűri értékelése alapján Szabó Noémi tehette fejére az idei Magyar Szó Strandszépe koronáját. Ő képviseli majd Vajdaságot a magyarországi Magyarok Szépe szépségversenyen.

Újabb rekordot döntött a dinár

Újabb rekordot döntött a dinár euróhoz viszonyított árfolyama. A ma jegyzett adatok szerint egy euró 117,7365 dinárt ér - tájékoztat a Szerbiai Nemzeti Bank.