Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A hagyományos kukoricatörés mesterei versengtek Törökfalun

2021.09.25
13:38
2021.09.25
16:20
Forrás
Pannon RTV
Kukorica betakarítási ünnepséget szerveztek Törökfalun. A Mezei Pacsirta Hagyományápoló Egyesület egész napos programmal várta az odalátogatókat.

Dömötör és Lujzi immáron kilencedik alkalommal fogadja a törökfalui és a vidéki versenyzőket a kukoricatörő versenyen. A bemelegítést természetesen zsíros kenyér és pálinka valamint tea biztosítja.

Pannon RTV

Már kora reggel nótaszótól volt hangos a törökfalui egyesület székháza, ahol sorra érkeztek a csapatok, és a tánctér is megtelt vigadozó résztvevőkkel.

Ódri Margaréta, elnök, Szélmalom Művelődési Egyesület, Völgypart: „Nagyon szépen érkeznek a csapatok, mindenkit szívesen vendégül látnak, utána kivonulunk a parcellára, ahol kiosztják a percellákat, ott kukoricát törünk, szárat vágunk, kúpozunk, bekötünk és még fel is dobáljuk a kocsira.”

Pannon RTV

Egy csapat 4-5 tagból állt. A résztvevők a reggeli elfogyasztása és a könnyed versenyre való bemelegítés után a földeken szálltak harcba a legjobb hagyományos kukoricatörő társaság címért.

Balla Imre, elnök, Mezei Pacsirta Hagyományápoló Egyesület, Törökfalu: „Hogy miért szervezzük? Mivel hagyományápolók vagyunk, próbálnánk a hagyományainkat, szokásainkat, ételeinket, ruházatainkat, ami egy falusi embernek fontos, megőrizni.”

Pannon RTV

A versenyt a Szarkaláb nevet viselő valkaisori csapat nyerte.

Törökfalu
kukorica
kukoricatörés

Most

12:47

Orbán Viktor bemutatta kormánya szerkezetét

Orbán Viktor magyar miniszterelnök kedd reggel bemutatta a Fidesz-KDNP frakciószövetségnek kormánya szerkezetét, a minisztereket és ismertette feladataikat - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Népszerű