Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Hagyományosan babot is főztek a kishegyesi majálisra

2019-05-01
18:06
2019-05-01
18:20
Forrás
Pannon RTV
A helyi közösség és a civil egyesületek szervezésében mindenki megtalálhatta a kedvére való szórakozást a munka ünnepén Kishegyesen.

Marhapörkölt főzőverseny, hagyományos babpaprikás, légvár, trambulin várta Kishegyesen a majálisozókat.

Benépesült a kishegyesi focipálya és környéke, a majális családias hangulatban telt. A gyerekek sárkányt eregettek, játszottak, legjobban a légvárat élvezték. Tamási Laura, Kishegyes: „Nagyon jól érezzük magunkat, játszunk, szaladgálunk, sütünk.”

A bográcsokban rotyogott a pörkölt, a rostélyokon sercegett a sült. Kurnyák Verona, tag, Kishegyes, Nygdíjas Egyesület: „A nyugdíjasokkal közösen főzünk, üszőpaprikást főzünk a társasággal. Nagyon jól érezzük magunkat, mert nem esik az eső, bár nagyon féltünk, hogy majd esik. De így szépen bírunk főzni.”

Idén első alkalommal főzőversenyt szerveztek a kishegyesi Kecsketenyésztők Községi Egyesülete lebonyolításában, melyen mintegy tizenöt csapat vett részt. Talpai András, elnök, Kecsketenyésztők Községi Egyesülete, Kishegyes: „A fődíj egy láda nagyon különleges sör lesz, és másik italok is, három fődíj lesz és egy jutalom a negyedik csapatnak, hogy mégis legyen egy különdíj is.”

A majálist a helyi közösség és a falu több civil szervezete évről-évre megszervezi. Sándor István, községi tanácstag (VMSZ): „Ki kell, hogy emeljem a főzőversenyt, ami az idei évben újdonság, itt a helyi közösség kedvezményes áron biztosított húst, ennek az volt a célja, hogy közösségben, családias hangulatban itt főzzék meg az ebédet és egész nap tömegesen legyenek, illetve egy újdonság még a légvár illetve trambulin, ami a legkisebbek igényeit és szórakoztatását szolgálja.”

Egy nagy kondérban hagyományosan babot is főztek a kishegyesi majálisra, mely nagyon népszerű volt idén is.

A déli órákra elkészültek a finomságok, zeneszó mellett jó hangulatban telt az ebéd.

Kishegyes
majális
babpaprikás

Most

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.