Ugrás a tartalomra
Pixabay/Bonsens-Tono/illusztráció

Halomra ölik a vonuló darvakat Libanonban - Videóval!

2020-10-29
13:04
2020-10-29
13:11
Forrás
Sokszínű Vidék
Szokatlanul erős a darvak vonulása a Földközi-tenger térségében, ezt kihasználva valósággal mészárolni kezdték a védett madarakat Libanon déli részén, számolt be róla Facebook-oldalán egy orvvadászat-ellenes nemzetközi szervezet.

Mint fogalmaznak, az Afrikába tartó darvakat vadászok várják egy természetvédelmi területen. Egyik nap a szemtanúk szerint az orvvadászok két órán át zavartalanul lőhették fegyverekkel a madarakat, melyekből a fotók tanúsága alapján rengeteget el is ejtettek. Sok madár vérző sebekkel próbált menekülni a helyszínről, miközben már a repülés is nehezükre esett. Az orvvadászat-ellenes szervezet azonnal bejelentést tett a hatóságoknál, akik nem is nézték tovább tétlenül a történeket. A hét elején egy 26, egy 34, illetve egy 40 éves gyanúsítottat őrizetbe vettek. Mindhárman beismerő vallomást tettek. Egyikük elmondta, 50 ezer libanoni fontért, átszámítva körülbelül háromezer dinárért adott túl a madarakon. A másik két elkövető a duplájáért adta el a lelőtt darvakat egy hentesnek. A probléma egyébként nem új, Libanonban nagy hagyománya van a madarak lemészárlásának, így például a vonuló gólyákat is rendszeresen célba veszik a tilalom és a súlyos bírságok ellenére. 

Libanon
darvak

Most

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.