Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Hangulatos karácsonyi vásárt szerveztek Törökfaluban

2019-12-14
15:05
2019-12-14
15:51
Forrás
Pannon RTV
Művelődési műsorral egybekötött karácsonyi vásárt tartottak Törökfaluban a Százszorszép Művelődési Egyesület szervezésében. A rendezvényen helyi és környékbeli egyesületek szórakoztatták a közönséget.

A látogatók a standoknál karácsonyi díszeket, ajándékokat is beszerezhettek.

Igazi karácsonyi hangulat uralkodott a rendezvényen, az óvodások betlehemi játékkal készültek, de a helyi és a környékbeli művelődési egyesületek által előadott karácsonyi dalok is felcsendültek. Balla Imre, tag, Százszorszép Művelődési Egyesület, Törökfalu: „Mindenkinek a kultúrájába beletartozik, hogy a hagyományát ápolja. Tehát nem szokás, hanem inkább megéljük az ünnepet, a karácsonyt, a többi ünnepet is, tehát nem szeretjük, hanem megéljük az ünnepet.”

Ünnepi ételetek is kóstolhattak az érdeklődők, de ajándékot is vásárolhattak szeretteiknek.

A zentai Tóth Editék papírfonással készült alkotásaikat hozták el a vásárra: „Először megsodorjuk, utána festjük a papírvesszőket, utána fonjuk, lakkozzuk, tehát kezeljük, nagyon bonyolult. Igazából az árak nem tükrözik azt, amennyi.”

Idén már kilencedik alkalommal szervezték meg a karácsonyi vásárt. A kezdetekben kis vásárral készültek, de évről-évre nő a látogatók száma. Nagy Rózsa, elnök, Százszorszép Művelődési Egyesület, Törökfalu: „Azóta már egész szépen kinőtte magát ez a rendezvény. Hála Istennek, nagyon sokan voltunk most is, de ez az apropó, hogy sok jó ember elfér kis helyen, és örülünk neki, hogy minél többen összejövünk.”

A rendezvényen elhangzott, hogy Nagy Rózsa a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség Plakett-díjában részesül közösségépítő munkájáért. Az elismerést januárban, a magyar kultúra napja délvidéki központi ünnepségén veheti át Zentán.

Nagy Rózsa
Törökfalu
karácsony
Százszorszép

Most

16:18, Frissítve: 16:28

Sírokat rongáltak meg Csantavéren

Közel száz éves sírokat rongáltak meg ismeretlenek a hétvégén Csantavéren. A helyi kistemető sírköveiben tetemes kárt okoztak a tettesek. A helyieket megdöbbentette és megrázta az eset.
13:13, Frissítve: 16:08

Idén silányabb a nád minősége

A ködös, nyirkos időjárás miatti kényszerszünet után újraindult a nád vágása Erzsébetlak környékén. Egyre kevesebben végzik ezt az emberpróbáló munkát, pedig a nádat már gépekkel vágják.

Népszerű

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.