Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Hangulatos karácsonyi vásárt szerveztek Törökfaluban

2019.12.14
15:05
2019.12.14
15:51
Forrás
Pannon RTV
Művelődési műsorral egybekötött karácsonyi vásárt tartottak Törökfaluban a Százszorszép Művelődési Egyesület szervezésében. A rendezvényen helyi és környékbeli egyesületek szórakoztatták a közönséget.

A látogatók a standoknál karácsonyi díszeket, ajándékokat is beszerezhettek.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Igazi karácsonyi hangulat uralkodott a rendezvényen, az óvodások betlehemi játékkal készültek, de a helyi és a környékbeli művelődési egyesületek által előadott karácsonyi dalok is felcsendültek. Balla Imre, tag, Százszorszép Művelődési Egyesület, Törökfalu: „Mindenkinek a kultúrájába beletartozik, hogy a hagyományát ápolja. Tehát nem szokás, hanem inkább megéljük az ünnepet, a karácsonyt, a többi ünnepet is, tehát nem szeretjük, hanem megéljük az ünnepet.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Ünnepi ételetek is kóstolhattak az érdeklődők, de ajándékot is vásárolhattak szeretteiknek.

Pannon RTV/Molnár Ádám

A zentai Tóth Editék papírfonással készült alkotásaikat hozták el a vásárra: „Először megsodorjuk, utána festjük a papírvesszőket, utána fonjuk, lakkozzuk, tehát kezeljük, nagyon bonyolult. Igazából az árak nem tükrözik azt, amennyi.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Idén már kilencedik alkalommal szervezték meg a karácsonyi vásárt. A kezdetekben kis vásárral készültek, de évről-évre nő a látogatók száma. Nagy Rózsa, elnök, Százszorszép Művelődési Egyesület, Törökfalu: „Azóta már egész szépen kinőtte magát ez a rendezvény. Hála Istennek, nagyon sokan voltunk most is, de ez az apropó, hogy sok jó ember elfér kis helyen, és örülünk neki, hogy minél többen összejövünk.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A rendezvényen elhangzott, hogy Nagy Rózsa a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség Plakett-díjában részesül közösségépítő munkájáért. Az elismerést januárban, a magyar kultúra napja délvidéki központi ünnepségén veheti át Zentán.

Nagy Rózsa
Törökfalu
karácsony
Százszorszép

Most

Népszerű