Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Hány feje van…?

2021.11.13
13:00
2021.11.13
16:19
Forrás
Pannon RTV
Hány feje van…? címmel szerveznek drámapedagógiai és kézműves foglalkozásokat gyerekeknek a magyarkanizsai József Attila Könyvtárban.

November minden szombatján várják a fiatalokat, akik előzetes bejelentkezés alapján vehetnek részt az élményalapú foglalkozásokon.

Pannon RTV

Jól szórakoznak a magyarkanizsai általános iskolások, akik bekapcsolódtak a helyi könyvtár legújabb foglalkozásába. A gyerekek képzelete szabadon szárnyalhat a játékokon.

Mányi Alíz: „- Nagyon tetszett az a csend játék.
- Mit kellett ott csinálni?
- Volt egy csendőr, aki ült a széken, háttal a tömegben és csendben oda kellett lopózni hozzá.”

Erdélyi Eszter is rendszeresen részt vesz a foglalkozásokon és mindig örömmel jár vissza: „Én azért szeretek itt lenni, mert sok könyv van és ma olvastunk is meg rajzoltunk is. Nagyon szerettem ezeket a játékokat, amik itt voltak.”

Pannon RTV

A délelőtt első felében a gyerekek kézműves foglalkozáson vehettek részt, ahol az elképzelt sárkányon és annak életterén dolgozhattak.

Baráth Mária foglalkozásvezető: „Nagyon szép alkotások születtek, már látszik, hogy nagyon kreatívan dolgoznak a gyerekek. Elkészítettük az alapot és ma a sárkányt is, többnyire készen vannak a sárkányok.”

Pannon RTV

A kézműves foglalkozás mellett drámajátékokon is részt vehetnek, ahol az élmény mellett saját magukat is fejleszthetik a gyerekek.

Mácsai Mónika drámajáték-vezető: „Mindig olyan készségeket, képességeket próbálok fejleszteni vagy élményt adni a gyerekeknek, ami tulajdonképpen nem csak a mesebeli sárkánnyal való megküzdésre szolgál, hanem a való életben is egy fajta tudatosságot fog majd nekik adni.”

A foglalkozások egymásra épülnek és egész novemberben tartanak majd, amikor is kiderül, hogy hogyan küzdöttek meg a képzeletbeli sárkánnyal a gyerekek.

gyermekfoglalkozás
Magyarkanizsa
József Attila Könyvtár

Most

20:06

Színfalak mögött

A magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény több év kihagyás után idén ismét megszervezte a színházi nevelési óráját a helybeli általános iskola hetedik osztályosai számára.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.