Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szloboda Tibor

Hármastalálkozó Bezdánban

2018.08.05
15:37
Forrás
Pannon RTV
Kézműves kirakodóvásár, gasztrofesztivál, művelődési műsor, többnemzetiségű vendégek - szombat délután tartották meg Bezdánban a már hagyományosnak számító Hármas Találkozót.

A bezdáni csatornaparton megrendezett népünnepélynek idén is sok látogatója volt. A rendezvényt a helyi közösség szervezte.

Összetartás, egymás szokásainak megismerése – ezek a főbb céljai a bezdáni Hármastalálkozónak, amelyre a helyiek rendszeresen meghívják a magyarországi és horvátországi testvértelepülések képviselőit is.

Pannon RTV/Szloboda Tibor

Takács Krisztina, Bezdán: „Ez egy vidám, ünnepi falunap. Szórakoztató. Kijön a falu apraja-nagyja.”

Fürsztner Renáta, Zombor: „Érdekesek a programok, illetve élvezzük a kis kirakodóvásárt. Mindig találunk valamilyen érdekességet.
- Az idén találtál már valamit?
- Igen, házi készítésű fagyit. Épp azt vásároljuk most.”


A kézműves portéka mellett a különböző ételínyencségek is nagy népszerűségnek örvendenek a rendezvényen.

Zora Radović, Zombor: „Képeket, tálcákat, ékszeres dobozokat, illetve friss házasoknak való dobozokat is hoztam.”

Neveda Éva, Bezdán: „Az egész falu részt vesz ezen a rendezvényen. Nagyon nagy megmozdulás. Eddig a nyugdíjasok nem vettek részt, de most úgy döntöttünk mi is, hogy itt leszünk.”

Pannon RTV/Szloboda Tibor

A találkozó mindenekelőtt Szerbia, Magyarország és Horvátország kulturális sokszínűségét hivatott bemutatni – mondják a szervezők.

Mátyus Erzsébet, szervező, Bezdán: „Az is a cél, hogy összehozzuk az embereket. Nagyon szép környezetben zajlik a rendezvény. Barátságok kötődnek. Sok-sok éve visszatérnek azok is, akik eljönnek a portékáikat bemutatni.”

Pannon RTV/Szloboda Tibor

A találkozó mostanra Nyugat-Bácska egyik legjelentősebb eseményévé nőtte ki magát, amelyet több ezren látogatnak.

Máté Teréz, tanácselnök, Bezdán HK: „Horvátországból, Magyarországról fogadunk vendégeket. Zombor város küldöttségét is várjuk. Bácsalmásról is jönnek, várjuk a testvérfalukat is. A fellépőink is több helyről érkeznek, Kölkedről, Bácsalmásról, Pélmonostorról, Bezdánból.”

A művelődési műsor keretében szerbiai, magyarországi és horvátországi néptáncegyüttesek is felléptek. A fiataloknak pedig az esti órákban rockkoncertekkel kedveskedtek a szervezők.

Pannon RTV/Szloboda Tibor
Bezdán
Hármas Találkozó
Szerbia
Horvátország

Most

21:35, Frissítve: 21:45

Spanyolország a világbajnok!

Spanyolország 6–5-re megnyerte az ötméterespárbajt, így övék a világbajnoki cím! A budapesti világbajnokságon a férfi vízilabdatorna címvédője, Olaszország ötméteresekkel kapott ki a fináléban.
20:07, Frissítve: 20:21

Sainz pályafutása első futamgyőzelmét aratta

Carlos Sainz Jr., a Ferrari spanyol versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Brit Nagydíjat Silverstone-ban, amely a rajt utáni hatalmas baleset miatt egyórás kényszerszünetet követően folytatódott.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.