Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Harminc év múlva eltűnik a „falusi idill” Magyarországon

2019-10-22
10:50
Forrás
HVG
A vidék egyre jobban elnéptelenedik, eközben a városok a fejlődés útjára lépnek - derül ki a Környezeti jövőkutatás – Magyarország 2050 című tanulmányból.

A szakemberek szerint nagy az esélye annak, hogy 2050-re megszűnik a sokszínűség Magyarországon, egyhangúvá válnak az élőhelyek. A vadméhek, madarak egy része is eltűnhet. A vadgazdaság szempontjából fontos fajok, mint az őz, a szarvas, a róka, a fácán és vaddisznó ugyanakkor megmaradhatnak. A tanulmány szerint már lesz az élővilág összetétele, az invazív növények ugyanis több őshonos növényt kiszorítanak majd.

ökológia
falusi idill
városiasodás
vidék
élőhely

Most

12:35

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit szexuális erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.
12:13, Frissítve: 12:19

Vučić: Koszovó nem lehet az UNESCO tagja

Koszovó nem lehet tagja az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének - jelentette ki Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök az UNESCO párizsi konferenciáján.

Népszerű

mentőautó

Halálos baleset Zentán

Halálos baleset történt ma délelőtt Zentán - írja a Magyar Szó. Egy elektromos kerékpárral közlekedő 70 éves ember vesztette életét.