Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Háromnapos néptánctábort tartottak Martonoson

2020.07.11
17:03
2020.07.11
18:03
Forrás
Pannon RTV
Néptánc, népdal, kézműves foglalkozások, táncház - így telt a martonosi gyerekek utóbbi pár napja, ugyanis háromnapos néptánctábort szerveztek nekik a helyi Művelődési Házban.
Pannon RTV/Payeta Maurice

Három napja népzenétől hangos a martonosi Művelődési Ház, ugyanis egész napos foglalkozáson vehetett részt mintegy harminc fiatal.

Kószó Kármen martonosi résztvevő: „Szoktunk kézműveskedni, sokat táncolunk, meg néha mesét is olvasunk, kimegyünk játszani esetleg az udvarra.”

Pannon RTV/Payeta Maurice

A három nap alatt a gyerekekkel Szalai Zita, Csányi Tamara és Szécsi Zsolt foglalkozott, akik a népszokásokat igyekeztek megismertetni kicsikkel és nagyokkal is.

Pannon RTV/Payeta Maurice

Szécsi Zsolt horgosi oktató: „Somogy volt a kiválasztott táncanyag. Szeretik a gyerekek, nagyon jó népjátékokat sajátítottak el, és emellett egy kicsit a drámapedagógia felé is orientálódtunk, tehát olyan fejlesztő gyakorlatokat csempésztünk bele, amik úgy a táncosok, illetve azok, akik becsatlakoztak, az életükben is tudják használni. Gondolok itt a koncentráció és készségfejlesztő játékok, a mozgáskoordináció fejlesztésére.”

Pannon RTV/Payeta Maurice

A táborba a gyerekek mellett a szülők is bekapcsolódtak segítőként. Szél János, a helyi Testvériség Művelődési Társulat elnöke elmondta, nem titkolt céljuk, hogy ezekkel a rendezvényekkel összekovácsolódjon a közösség: „A jövőben is ez irányba szeretnénk haladni, hogy ilyen családi napokat, rendezvényeket készítsünk, de hasznos módon, hogy legyen tanulási célja is. Ugyanakkor a hagyományokat is szeretnénk belecsempészni, mert nagyon fontos lenne, hogy valamit meg is őrizzünk Martonosról.”

Pannon RTV/Payeta Maurice

A háromnapos néptánctábor egy bemutató jellegű záróünnepséggel ért véget szombat délután.

Martonos
néptánctábor
Szécsi Zsolt
Szél János
Testvériség Művelődési Társulat

Most

21:26, Frissítve: 21:52

Oltásra buzdít a VIFÓ elnöke

Az elmúlt fél évben megnőtt a fiatalok oltási kedve, egyre többen veszik fel már a harmadik oltást is, viszont még mindig sok a tenni való - jelentette ki a Közügyekben Szollár Ádám, a VIFÓ elnöke.
18:54, Frissítve: 19:03

Magyarország legnépszerűbb úti céljai

Magyarországon mindenszentek hosszú hétvégéjét sokan utazással töltik: Eger, Gyula, Budapest, Hajdúszoboszló és Pécs vonzza a legtöbb vendéget. Az októberi foglalások darabszáma már felülmúlta a tavalyi és a 2019-es számokat a Szallas.hu szerint.

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.