Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Háromnapos néptánctábort tartottak Martonoson

2020-07-11
17:03
2020-07-11
18:03
Forrás
Pannon RTV
Néptánc, népdal, kézműves foglalkozások, táncház - így telt a martonosi gyerekek utóbbi pár napja, ugyanis háromnapos néptánctábort szerveztek nekik a helyi Művelődési Házban.

Három napja népzenétől hangos a martonosi Művelődési Ház, ugyanis egész napos foglalkozáson vehetett részt mintegy harminc fiatal.

Kószó Kármen martonosi résztvevő: „Szoktunk kézműveskedni, sokat táncolunk, meg néha mesét is olvasunk, kimegyünk játszani esetleg az udvarra.”

A három nap alatt a gyerekekkel Szalai Zita, Csányi Tamara és Szécsi Zsolt foglalkozott, akik a népszokásokat igyekeztek megismertetni kicsikkel és nagyokkal is.

Szécsi Zsolt horgosi oktató: „Somogy volt a kiválasztott táncanyag. Szeretik a gyerekek, nagyon jó népjátékokat sajátítottak el, és emellett egy kicsit a drámapedagógia felé is orientálódtunk, tehát olyan fejlesztő gyakorlatokat csempésztünk bele, amik úgy a táncosok, illetve azok, akik becsatlakoztak, az életükben is tudják használni. Gondolok itt a koncentráció és készségfejlesztő játékok, a mozgáskoordináció fejlesztésére.”

A táborba a gyerekek mellett a szülők is bekapcsolódtak segítőként. Szél János, a helyi Testvériség Művelődési Társulat elnöke elmondta, nem titkolt céljuk, hogy ezekkel a rendezvényekkel összekovácsolódjon a közösség: „A jövőben is ez irányba szeretnénk haladni, hogy ilyen családi napokat, rendezvényeket készítsünk, de hasznos módon, hogy legyen tanulási célja is. Ugyanakkor a hagyományokat is szeretnénk belecsempészni, mert nagyon fontos lenne, hogy valamit meg is őrizzünk Martonosról.”

A háromnapos néptánctábor egy bemutató jellegű záróünnepséggel ért véget szombat délután.

Martonos
néptánctábor
Szécsi Zsolt
Szél János
Testvériség Művelődési Társulat

Most

Népszerű