Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Laskovity Zoltán

Haspárti kérdések, négy L-betűs terápia, a víz szelleme Palicson

2022.07.09
16:36
2022.07.09
20:10
Forrás
Pannon RTV
A palicsi Nyárhangoló fesztivál harmadik napján helyi termelők mutatkoztak be a Női strandon a Haspárti kérdések beszélgetésen, majd sportpillanatok, filmvetítés, panelbeszélgetések és gyermekprogramok nyújtottak kikapcsolódást.

Szép számú közönség volt kíváncsi szombaton a VM4K Nyárhangoló fesztiváljának kora délutáni programjaira. A szabadkai Fehér Éva már előre bejelölte magának a gyógynövényekről és azok felhasználási módjairól szóló kerekasztal-beszélgetést, mint olyat, amit mindenképp meg kell hallgatnia:
„- Itt hallottam egy teljesen új dolgot, amit soha életemben nem hallottam, pedig már igencsak benne vagyok a korban.
- És mi az, ha szabad tudni?
- Ez a testgyertyázás.”

Pannon RTV/ Laskovity Zoltán

A Fűben fában orvosság című beszélgetés során az érdeklődők hallhattak az illóolajok és az abból készített természetes kozmetikumok kedvező hatásáról, a finom és egészségsegítő teakeverékekről, sőt sokan először hallhattak a testgyertyákról is. Az egri Rigó István egy a hölgyek egészségét segítő teakeverékét mutatta be: „A kutatás lényegét mondtam el, ami a négy L-betűs terápia, ami a hölgyi egészség alapja szerintünk. Az a lassítani, lazítani, lágyulni és a lényeggel foglalkozni. Ha erre a négyességre törekszik a mai nehézségek és sok helytállást igénylő élethelyzetekben a hölgy, akkor a hölgyi egészség megmarad vagy könnyen helyreáll.”

Pannon RTV/ Laskovity Zoltán

Egymást követték a sokszínű programok. Fitnesz- és pilates-oktató, labdarúgó edző beszélt a Sportpillanatok elnevezésű beszélgetés során a Női strandon. Majd a Víz szelleme elnevezésű kerekasztal-beszélgetés következett.

Bakos Viktor, agrármérnök: „Milyen állapotban vannak a felszíni vizek itt a régiónkban illetve a talajvizek mennyire szennyeződnek? Mekkora tartalékaink vannak, azok milyen állapotban, milyen minőségben vannak jelen? Hogyan hat az aszály erre a vízmennyiségre? Mit tudunk tenni annak érdekében, hogy megőrizzük a vizeinket? A lakosság hogyan tud spórolni, hogyan tud ebben közreműködni, hogy elkerüljünk olyan krízis helyzeteket mint amilyen most Észak-Olaszországban van?

Pannon RTV/ Laskovity Zoltán

A Nyárhangoló fesztivál holnap is várja még a látogatókat: lesz filmvetítés, nyereményeső, gyermekfoglalkozások, és kerekasztal-beszélgetések. Bővebb információk a fesztivál Facebook-oldalán találhatók.

Nyárhangoló Fesztivál

Most

Népszerű

Kedvezményt kapott, aki észszerűen fogyasztott

Sokan kétkedve fogadták a hírt, hogy amennyiben takarékoskodnak az árammal, októbertől kedvezményt kaphatnak a fogyasztásukra. Az októberi villanyszámlák megérkeztek, és kiderült, érdemes volt-e spórolni.