Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Hasznosíts újra a jövőért!

2021.04.20
14:22
2021.04.20
17:05
Forrás
Pannon RTV
A VMSZ Ifjúsági Fórumának tagjai környezettudatos csomagokkal próbálják meg felhívni a figyelmet a környezetvédelemre és az újrahasznosítás fontosságára. A programot a Föld napjához kapcsolódva Vajdaság több településén is megszervezik.
Pannon RTV/Huszár Dániel

A környezetvédelmi program első helyszíne Zombor volt. A fiatalok a felújított piac területén a járókelők és árusok között osztották a környezettudatos csomagokat, elmagyarázva nekik az akció célját is.

Pannon RTV/Huszár Dániel

Bóka Olivér, a VMSZ Ifjúsági Fórum nyugat-bácskai szervezetének elnöke: „Ezek zöldségmagokat tartalmaznak, uborkát, répát, salátát, és ehhez hasonló kerti növényeket. Ezenkívül egy újrahasznosított anyagból készült könyvjelzőt is. Ez egy magvas papír, aminek az a lényege, hogy eldobása után, tehát a szabadban is eldobhatjuk, mert nem szennyezi a környezetet, lebomlik, és kinő a növény a földből.”

Pannon RTV/Huszár Dániel

A szervezők elmondták, hogy ez a csomagosztási akció szorosan kapcsolódik a néhány hete kezdődött fásítási akciójukhoz. Mindkettővel a környezettudatosságra szeretnék felhívni a figyelmet. A csomagosztási akciót 11 önkormányzat területén valósítják meg idén, és az egész program során 1200 csomagot fognak szétosztani.

Kiss Nándor, a VMSZ Ifjúsági Fórumának elnöke, köztársasági parlamenti képviselő: „Ezzel arra is fel szeretnénk hívni a figyelmet, hogy nem csak nyilatkozni és nem csak beszélni kell arról, hogy hogy tudnánk a környezetünket megvédeni, hanem a csomagban található újrahasznosított papír egy ötletet ad arra, hogy milyen módon is tudnánk újrahasznosítani dolgokat, és hogy azokat mire tudjuk felhasználni.”

Pannon RTV/Huszár Dániel

A szervezők elmondták, az elkövetkező években is szeretnének hasonló környezetvédelmi akciókat szervezni.

VMSZ Ifjúsági Fórum
Kiss Nándor
Bóka Olivér

Most

12:14, Frissítve: 13:28

Újabb támadás történt Jeruzsálemben

Legkevesebb két személy megsérült az óváros közelében történt merényletben, csupán néhány órával azután, hogy egy zsinagógában heten vesztették életüket egy fegyveres támadásban.
11:51, Frissítve: 14:09

Valamelyest csökkent a műtrágya ára

Az őszi 110 dináros ár helyett most akár 90 dinárért is megvásárolható a növények számára elengedhetetlen tápanyagforrás. A gazdák örülnek az árcsökkenésnek, de mint mondják, ez még mindig nagyon drága.
11:31, Frissítve: 11:44

Egyre súlyosabb a helyzet Ukrajnában

Elérték céljukat az ukrán hadiipari és energetikai létesítmények ellen intézett rakétacsapások, az orosz erők pedig előrenyomultak az elmúlt nap folyamán Donyeck térségében és Zaporizzsja irányában - állítja az orosz fél.

Népszerű

Gázt szállító vagonok siklottak ki Szabadkánál

Kisiklott egy propénnel teli tartályokat szállító vonat három vagonja Szabadkán. Információink szerint szivárgás nem történt, a balesetben pedig senki sem sérült meg. A vagonok sínre való visszahelyezése még folyamatban van.