Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Hasznosíts újra a jövőért Topolyán is

2021.04.24
14:39
2021.04.24
16:24
Forrás
Pannon RTV
Folytatódott a Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Fórumának Hasznosíts újra a jövőért! elnevezésű akciója.

Zöldség-, fűszer- illetve virágmagot, sőt újrahasznosítható magvas papírt tartalmazó csomagokat osztottak ma a topolyai piacon. Az akció célja felhívni az emberek figyelmet a környezetvédelem és az újrahasznosítás fontosságára.

Különböző vetőmagot, illetve könyvjelzőként is használható, újrahasznosítható magvas papírt tartalmazó csomagot osztottak a topolyai piacon a Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Fórum aktivistái. Tóth Katalin is kapott egyet. Amint mondta kellemesen meglepte a kis ajándék, ugyanis szívesen kertészkedik, a kapott magokat biztosan elveti majd. „Érdekes, különösen meglepődtem a könyvjelzőn, hogy csak egy egyszerű papír és több fajta növény fog belőle kikelni.”

A Föld napja alkalmából megszervezett akció a héten kezdődött. A Hasznosíts újra a jövőért! elnevezésű program során Topolyán 100 csomagot osztottak ki. Kovács Viktor, elnök, VMSZ Ifjúsági Fórum, Topolya: „Nagyon jól fogadták az emberek, tehát Zomborban kezdődött az akciónk, és ott körül belül 20 perc alatt szétvitték a csomagokat és érdeklődtek, hogy hogy készült az újrahasznosított papír, valamint hogy milyen mag van beleültetve. Egyszerűen csak bele kell helyezni a virágcserépbe és meglocsolva ez ki fog kelni, és ez nagyon érdekes volt nekik. Én úgy gondolom, hogy elértük a célunkat, fölhívtuk a figyelmet a környezetvédelem és az újrahasznosításra.”

Az idén először megszervezett akció a tervek szerint más vajdasági településeken is folytatódik majd.

újrahasznosítás
VMSZ
környezetvédelem

Most

21:48

Közel az antarktiszi átbillenési pont

A közelmúltban bekövetkezett hőhullámok, a Déli-óceánban bekövetkezett változások és az antarktiszi tengeri jég kiterjedésének csökkenése arra utal, hogy éghajlati fordulópont közelébe kerülhetünk.
18:31, Frissítve: 19:27

Bor és a hal Horgoson

Halászlé és borversenyt tartottak Horgoson. A Szent Orbán Borlovagrend és a Proleter Horgászegyesület már tizenegyedik alkalommal szervezte meg a Bor és a hal elnevezésű eseményt a Művelődési Ház melletti téren.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.