Ugrás a tartalomra

Havat hoz az erős szél

2023.11.18
14:27
2023.11.18
20:58
Forrás
hidmet.gov.rs
Sárga riasztás van érvényben Szerbiában - orkán erejű szélre, a magasan fekvő vidékeken havazásra figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet.

Azt írják, 60-85 km/h-s széllökések is lehetnek. Kelet- és Délkelet-Szerbiában akár 10-20 centiméteres hótakaró is kialakulhat. Az éjszaka folyamán valamelyest enyhül majd a szél. Holnap mérsékelten felhős lesz az ég Vajdaságban, számottevő csapadékra nincs kilátás.

Tíz centiméteres hó borítja a Kopaonik hegységet tegnap délután óta. Az időjárás már a műhó készítésére is alkalmas, így elkezdődött a sípályák műhavas beborítása. A szakemberek óvatosságra intik az embereket, az időjárás az ország egyes területein veszélyes is lehet.

időjárás

Most

10:01, Frissítve: 10:08

A niši Radničkit fogadja a TSC

Ismét hazai pályán játszik ma a TSC labdarúgó csapata. A topolyaiak a bajnokság 17. fordulójában a niši Radnički együttesét látják vendégül.
07:39, Frissítve: 07:54

Támadás az Eiffel-toronynál, egy halott

Egy embert késsel megölt, két másikat pedig kalapáccsal megsebesített szombat este egy támadó Párizsban, az Eiffel-torony közelében, miközben szemtanúk szerint azt kiáltotta, hogy "Allah Akbar".
07:03, Frissítve: 07:29

Advent első vasárnapja

Eljött az ideje, hogy meggyújtsuk az első gyertyát az adventi koszorún. Az idei ünnepkör azonban rendhagyó, különbözik a korábban megszokottaktól.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.