Ugrás a tartalomra
Tiszatarrós
Pannon RTV

Hazaindult Zoltán Afrikából - érkezik a tavasz

2019-02-23
18:38
Forrás
pecsistop.hu
Hazaindult Zoltán, a jeladós gemenci fekete gólya - ez derül ki az állat GPS-jeladójának adataiból.

A magyarországi Gemenc Zrt. szerint a jeladó, melyet 2016 nyara óta visel a madár, tavaly októberben elhallgatott. Azért, mert Zoltán a Közép-afrikai Köztársaságba repült, olyan területre, ahol nincs térerő az adatok továbbításához. Ilyenkor az adatok a készülék memóriájában tárolódnak addig, amíg újra megfelelő körülmények közé ér a madár. Az adatszünet viszont most megtört: február 20-án ismét jelezni kezdett a jeladó, ekkor Zoltán már Szudánban járt, ami azt jelenti, hogy a madár elindult gemenci fészkére.

gólya
Afrika
tavasz

Most

11:31, Frissítve: 11:39

Elengedtek öt tüntetőt

Szabadlábra helyezték azokat, akiket a Szerbiai RTV székházának elfoglalásakor vett őrizetbe a rendőrség - írja a Tanjug hírügynökség.
10:23, Frissítve: 10:39

Népszerűek-e az önkéntes nyugdíjalapok?

Szerbiában tavaly az év végéig a foglalkoztatottak 9 százaléka fizetett be rendszeresen valamely magánnyugdíjpénztárba, hogy idős korára legyen nyugellátása – közölte a Szerbiai Nemzeti Bank.
08:41, Frissítve: 09:22

Ma kezdődik a tavasz

Szerbiában 22 óra 58 perckor köszönt be a Ruđer Bošković csillagászati társaság értesítése szerint.
07:44, Frissítve: 08:41

A boldogság nemzetközi napja van

Az ENSZ Közgyűlése nyilvánította március 20-át e nappá, hangsúlyozva, hogy a "boldogság keresése az emberi lét egyik alapvető célja".

Népszerű

Bombarobbanás történt Topolyán

Csütörtök éjjel fél tizenegy körül a Ljubljanai utca 16-os szám alatt, B. L. otthona előtt robbant a bomba egy magyar rendszámtáblás autó alatt – adta hírül egy helyi (mojabackatopola.rs) hírportál.