Ugrás a tartalomra
Tiszatarrós
Pannon RTV

Hazaindult Zoltán Afrikából - érkezik a tavasz

2019-02-23
18:38
Forrás
pecsistop.hu
Hazaindult Zoltán, a jeladós gemenci fekete gólya - ez derül ki az állat GPS-jeladójának adataiból.

A magyarországi Gemenc Zrt. szerint a jeladó, melyet 2016 nyara óta visel a madár, tavaly októberben elhallgatott. Azért, mert Zoltán a Közép-afrikai Köztársaságba repült, olyan területre, ahol nincs térerő az adatok továbbításához. Ilyenkor az adatok a készülék memóriájában tárolódnak addig, amíg újra megfelelő körülmények közé ér a madár. Az adatszünet viszont most megtört: február 20-án ismét jelezni kezdett a jeladó, ekkor Zoltán már Szudánban járt, ami azt jelenti, hogy a madár elindult gemenci fészkére.

gólya
Afrika
tavasz

Most

20:19, Frissítve: 20:27

25. Kálmány Lajos népmesemondó verseny

Néprajzi gyűjtéseket, képzőművészeti alkotásokat és mesemondást értékelt a zsűri a 25. Kálmány Lajos népmesemondó versenyen, Zentán. Az eseményre Vajdaság minden részéről érkeztek versenyzők.
19:59, Frissítve: 20:09

Szavazzunk!

A szavazóhelyek holnap reggel hattól, este hétig tartanak nyitva Magyarországon és a külképviseleteken is.
19:25, Frissítve: 23:46

Kiégett egy ház Moholon

Kigyulladt egy családi ház ma hajnalban Moholon. A tűzesetben egy asszony életét vesztette, férjét pedig égési sérülésekkel szállították a kórházba. A nyomozás még folyamatban van.

Népszerű

Holtan találtak három szerbiai nőt Bécsben

Három szerbiai állampolgárságú nő holttestét találták meg egy bécsi lakásban - tudósít a szerb közmédia. Sajtóinformációk szerint a három elhunyt nő egy anya és ikerlányai.