Ugrás a tartalomra
MTI/Komka Péter

Házak tucatjait rongálta meg a vihar Magyarországon

2019.08.14
10:51
2020.02.23
12:42
Forrás
katasztrofavedelem.hu, hidmet.gov.rs
Szerbia nagy részén narancssárga riasztás van érvényben.

A délnyugatról érkező hidegfront főként Magyarország északkeleti részén csapott le, jégeső kíséretében. A viharkárok nemcsak háztetők szerkezeti sérüléseire terjedtek ki, több esetben riasztották a tűzoltóságot letört ágak és kidőlt fák miatt.

MTI/Illyés Tibor

A viharos időjárás még nem ért véget. Szerbia nagy részén narancssárga riasztás van érvényben, heves záporokra és erős széllökésekre lehet számítani az ország déli és nyugati területein. Csütörtök reggelre átvonul felettünk a csapadékzóna. Több órás napsütésre is számíthatunk, 25 fokos csúcshőmérséklettel. Pénteken egy gyenge front vonul át felettünk, melynek hatására megnövekszik a felhőzet, és szórványosan zápor, egy-egy zivatar is kialakulhat. Szombaton már 30 fok közelében alakul a csúcsérték, vasárnap és hétfőn pedig újra 30 fok fölé kúszik a hőmérő higganyszála.

károk
időjárás

Most

09:58, Frissítve: 11:36

Útlezárások több városban és településen

Újabb útlezárás van Szabadkán is, és várható az egész nap folyamán a gazdák elmondása szerint. Amennyiben időközben kedvező döntést hoznak az illetékesek, akkor felhagynak az útlezárással.
09:00

Kezdődik az egyezkedés a minimálbérről

Augusztus 15-től szeptember 15-ig van idejük megbeszélni a minimálbér emelésének mértékét a szakszervezeteknek és a munkáltatóknak. Ha addig nem születik döntés, a kormány fogja azt meghatározni.
07:10, Frissítve: 10:03

Összmagyar Egyetemista Tábor 2022

Háromszáz magyar egyetemista érkezik a Kárpát-medencéből és a nagyvilág diaszpóraközösségeiből a Rákóczi Szövetség egyetemistatáborába, Magyarországra. A Sátoraljaújhelyen megrendezésre kerülő táborban vajdasági diákok is képviseltetik magukat.

Népszerű