Ugrás a tartalomra
Vihar Sajgótarjánban
MTI/Komka Péter

Házak tucatjait rongálta meg a vihar Magyarországon

2019-08-14
10:51
2019-08-14
11:06
Forrás
katasztrofavedelem.hu, hidmet.gov.rs
Szerbia nagy részén narancssárga riasztás van érvényben.

A délnyugatról érkező hidegfront főként Magyarország északkeleti részén csapott le, jégeső kíséretében. A viharkárok nemcsak háztetők szerkezeti sérüléseire terjedtek ki, több esetben riasztották a tűzoltóságot letört ágak és kidőlt fák miatt.

Vihar Budapesten

A viharos időjárás még nem ért véget. Szerbia nagy részén narancssárga riasztás van érvényben, heves záporokra és erős széllökésekre lehet számítani az ország déli és nyugati területein. Csütörtök reggelre átvonul felettünk a csapadékzóna. Több órás napsütésre is számíthatunk, 25 fokos csúcshőmérséklettel. Pénteken egy gyenge front vonul át felettünk, melynek hatására megnövekszik a felhőzet, és szórványosan zápor, egy-egy zivatar is kialakulhat. Szombaton már 30 fok közelében alakul a csúcsérték, vasárnap és hétfőn pedig újra 30 fok fölé kúszik a hőmérő higganyszála.

Magyarország
időjárás
vihar
károk

Most

16:10, Frissítve: 16:48

Dinnyét vegyenek!

A közkedvelt nyári gyümölcs kilóját a szabadkai tejpiacon már 15 dinárért is meg lehetett vásárolni a hétvégén. Vasárnap rengeteg friss terméket kínáltak az árusok, de vásárolókból sem volt hiány.

Népszerű

Szakad a hó Ausztráliában

Hideghullám érte el Délkelet-Ausztráliát, a hegyvidéki területeken a hőmérséklet -3 fok körül mozgott.

Közel 200 km/h-val száguldozott

193 kilométeres óránkénti sebességgel haladt egy 24 éves férfi a szerbiai Rača település olyan útszakaszán ahol a sebességkorlátozás 80 km/h volt.