Ugrás a tartalomra
Vihar Sajgótarjánban
MTI/Komka Péter

Házak tucatjait rongálta meg a vihar Magyarországon

2019-08-14
10:51
2020-02-23
12:42
Forrás
katasztrofavedelem.hu, hidmet.gov.rs
Szerbia nagy részén narancssárga riasztás van érvényben.

A délnyugatról érkező hidegfront főként Magyarország északkeleti részén csapott le, jégeső kíséretében. A viharkárok nemcsak háztetők szerkezeti sérüléseire terjedtek ki, több esetben riasztották a tűzoltóságot letört ágak és kidőlt fák miatt.

Vihar Budapesten

A viharos időjárás még nem ért véget. Szerbia nagy részén narancssárga riasztás van érvényben, heves záporokra és erős széllökésekre lehet számítani az ország déli és nyugati területein. Csütörtök reggelre átvonul felettünk a csapadékzóna. Több órás napsütésre is számíthatunk, 25 fokos csúcshőmérséklettel. Pénteken egy gyenge front vonul át felettünk, melynek hatására megnövekszik a felhőzet, és szórványosan zápor, egy-egy zivatar is kialakulhat. Szombaton már 30 fok közelében alakul a csúcsérték, vasárnap és hétfőn pedig újra 30 fok fölé kúszik a hőmérő higganyszála.

Magyarország
vihar
károk
időjárás

Most

09:51, Frissítve: 09:58

Bemutatkozott a The Spark zenekar Palicson

Palicson a Magyar Művelődési Központban mutatkozott be a huszonévesekből álló The Spark zenekar. Az együttes egy órás műsorral készült, a járványhelyzet miatt azonban alig volt látogató.
08:48

Két igazi nyári nap áll előttünk

A legmagasabb nappali hőmérséklet ma elérheti a 33 fokot is. Szombaton még nagyobb kánikulára van kilátás gyenge és mérsékelt széllel. Ekkor 32-34 fok között lesznek a hőmérsékleti maximumok.
08:30, Frissítve: 10:43

Ülésezik az MNT

Ma 10 órától ülésezik a Magyar Nemzeti Tanács Szabadkán. Az ülésen vélhetően 55 napirendi pontot vitatnak meg.

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.