Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Házhoz ment a Mikulás Felsőhegyen

2018-12-06
13:42
2018-12-06
16:57
Forrás
Pannon RTV
A helyi Önkéntes központ szervezésében a Mikulás és segédei lovaskocsival járták körbe az egész falut, és ajándékcsomaggal lepték meg a gyerekeket.

A Mikulás először a felsőhegyi Cinege óvodába látogatott el, ahol a gyerekek már izgatottan várták.
Apró Botond, Cinege óvoda, Felsőhegy: „Énekeltünk neki a Hull a pelyhes fehér hót, a Nagy szakállú télapót, és a Mikulás, mikulást, és nagyon tetszett, hogy ma volt a Mikulás napja, mert nagyon szeretek ajándékokat kapni.”

Az ajándékcsomagokat önkéntes adományokból állították össze. Idén a rengeteg segítségnek köszönhetően bőséges csomaggal tudtak kedveskedni a gyerekeknek.

Fényszárosi Márta, önkéntes, Önkéntes Központ, Felsőhegy: „Ez belül olyan érzés, amit nem nagyon lehet szavakkal kifejezni. Annyira jó, annyira szép, hogy meghitt, az ember még sírni is tud, mert a gyerek bújik, nem is tudja, hogy mi történik, én ölelgetem őket, szeretgetem őket, én nekem nagyon nagy öröm.”

Az akciót negyedik alkalommal szervezték meg a faluban a felsőhegyi Önkéntes Központ emberei.
Ősz Szabó Norbert, elnök, Önkéntes Központ, Felsőhegy: „Nagy örömmel fogadják, mert zeneszóval, lovas kocsival járjuk a falut, és akkor így a gyerekeknek ez nagyon nagy öröm, hogy ilyen nagy, szól a zene is és lovas kocsit is láthatnak, szóval olyan nagyon hitelesen és nagy örömmel fogadják a gyerekek minden évben.”

Az elmúlt években ez volt a legsikeresebb akciójuk. Körülbelül 50 házhoz látogatott el a Mikulás, és több mint száz csomagot osztottak szét a faluban.

Felsőhegy
Mikulás

Most

22:51, Frissítve: 23:57

Tenisz: Györe döntős Rióban!

A zentai teniszező elődöntőbeli ellenfele, a szlovén Aljaž Bedene sérülés miatt visszalépett, így Györe küzdelem nélkül jutott be a döntőbe.
20:16, Frissítve: 20:29

Cserkészvezetőkre van szükség

A Vajdasági Magyar Cserkészszövetség muzslyai közgyűlésén értékelték az elmúlt évet, és felvázolták a jövőre vonatkozó terveket.

Népszerű

Baleset történt Szabadkán

Baleset történt Szabadkán a Majsai-híd lábánál. Egy régebbi típusú Opel, valamint egy Fiat személygépkocsi ütközött össze, személyi sérülés nem történt.

További járatokat törölt a Subotica-trans

Amellett, hogy a szombati menetrend lesz érvényben, további járatkiesésekkel is számolni kell keddtől - áll a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat legfrissebb közleményében.