Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Házi kedvenceikkel, vagy nélkülük nyaralnak-e a gazdik?

2021.06.23
13:19
2021.06.23
16:32
Forrás
Pannon RTV
Legtöbb esetben nem érdemes magunkkal vinni háziállatainkat a nyaralásra - legalábbis így vélekednek a szakemberek.

Ilyenkor viszont milyen lehetőségeink vannak, ki fog gondoskodni az állatainkról? Ha pedig mégis úgy döntünk, hogy kedvencünk is velünk tart az utazásra, érdemes odafigyelnünk néhány dologra.

Tavaly nem volt túl sok lehetőség nyaralásra, de idén, a koronavírus-járvány enyhülésével beindult a nyári turizmus. Vannak olyan gazdik, akik magukkal viszik a kedvenceiket a nyaralásra.

Milana Jakšić Lia nevű kutyusa öt éve van gazdijánál. A család teljes értékű tagjaként tekintenek rá, így az utazásaikra is velük tart.
"Mikor hosszabb időre elutaztunk, ő mindig velünk jött. Ha csak rövidebb időre, akkor valaki az otthon vele maradt, mert nem szeret egyedül lenni."

Legtöbben a családtagjaikra vagy a barátaikra bízzák a kisállatokat, ha hosszabb ideig távol vannak.

Teodora Labrović: „Mikor elutaztunk, a nagyszüleimnél hagytuk."

Egy másik lehetőség ilyen esetekre a kutya- vagy macskahotel. Heteken át otthagyhatjuk kedvenceinket, és szakértők gondoskodnak róluk a távollétünk alatt. Az állatok itt társaságban lehetnek és játszhatnak is.

Ha valaki úgy dönt, hogy magával viszi a kedvencét is a nyaralásra, oda kell figyelnie néhány dologra.

Öreg Anna, állatorvos, kutyahotel-tulajdonos: „Elsősorban időben kell nekik ezt tervezni, mivel a papírokat elintézni, tehát nem csak a kutya útlevelét, hanem még ehhez néhány papír szükséges, minimum kell egy három hónap, hogy elintézzék, tehát ha először viszik. Ha már valamikor vitték és megvan a papírok nagy része, akkor elég két-három nap is."

De ami a legfontosabb, fel kell mérnünk, hogy az állat biztosan élvezni fogja-e a nyaralást, főleg mert az utazás rendkívül megterhelő lehet számára.

házikedvenc
nyaralás
hotel
állatorvos

Most

07:52

Ki Ladik Katalin?

Ha hangköltészet és performance, akkor Ladik Katalin. A művésznő köré épített gondolatokat és a konceptuális művészet alapelveit állította színpadra legújabb előadásában a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház.
15:53, Frissítve: 17:28

Élő könyvtár az óbecsei Than Emlékházban

Második alkalommal szerveztek élő könyvtárt az óbecsei Than Emlékházban: a rendezvényen az élő könyveket diszkriminált, sérült vagy egyéb hátrányos helyzetben élő gyerekek és felnőttek személyesítették meg.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.