Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Házi kedvenceikkel, vagy nélkülük nyaralnak-e a gazdik?

2021.06.23
13:19
2021.06.23
16:32
Forrás
Pannon RTV
Legtöbb esetben nem érdemes magunkkal vinni háziállatainkat a nyaralásra - legalábbis így vélekednek a szakemberek.

Ilyenkor viszont milyen lehetőségeink vannak, ki fog gondoskodni az állatainkról? Ha pedig mégis úgy döntünk, hogy kedvencünk is velünk tart az utazásra, érdemes odafigyelnünk néhány dologra.

Tavaly nem volt túl sok lehetőség nyaralásra, de idén, a koronavírus-járvány enyhülésével beindult a nyári turizmus. Vannak olyan gazdik, akik magukkal viszik a kedvenceiket a nyaralásra.

Pannon RTV

Milana Jakšić Lia nevű kutyusa öt éve van gazdijánál. A család teljes értékű tagjaként tekintenek rá, így az utazásaikra is velük tart.
"Mikor hosszabb időre elutaztunk, ő mindig velünk jött. Ha csak rövidebb időre, akkor valaki az otthon vele maradt, mert nem szeret egyedül lenni."

Legtöbben a családtagjaikra vagy a barátaikra bízzák a kisállatokat, ha hosszabb ideig távol vannak.

Teodora Labrović: „Mikor elutaztunk, a nagyszüleimnél hagytuk."

Pannon RTV

Egy másik lehetőség ilyen esetekre a kutya- vagy macskahotel. Heteken át otthagyhatjuk kedvenceinket, és szakértők gondoskodnak róluk a távollétünk alatt. Az állatok itt társaságban lehetnek és játszhatnak is.

Ha valaki úgy dönt, hogy magával viszi a kedvencét is a nyaralásra, oda kell figyelnie néhány dologra.

Öreg Anna, állatorvos, kutyahotel-tulajdonos: „Elsősorban időben kell nekik ezt tervezni, mivel a papírokat elintézni, tehát nem csak a kutya útlevelét, hanem még ehhez néhány papír szükséges, minimum kell egy három hónap, hogy elintézzék, tehát ha először viszik. Ha már valamikor vitték és megvan a papírok nagy része, akkor elég két-három nap is."

De ami a legfontosabb, fel kell mérnünk, hogy az állat biztosan élvezni fogja-e a nyaralást, főleg mert az utazás rendkívül megterhelő lehet számára.

házikedvenc
nyaralás
hotel
állatorvos

Most

22:03, Frissítve: 22:18

2700 fertőzött az észak-bácskai körzetben

Egy hét alatt több mint 25 százalékkal emelkedett az aktív koronavírus-fertőzöttek száma az észak-bácskai körzetben - mondta a Közügyekben dr. Bohucki Nebojsa. Egyre többen kerülnek kórházba és lélegeztetőgépre is.
20:46, Frissítve: 21:54

Sofőrhiány van Szerbiában

Egyre nagyobb gondot okoz a világban és Szerbiában is a sofőrhiány. A szakértők szerint az egyik probléma, hogy minden harmadik sofőr hamarosan eléri a nyugdíjkorhatárt és gondok lehetnek az utánpótlással.
18:25

Katonai puccs Szudánban

Szudánban totális katonai puccs zajlik, amelyet a népnek meg kell akadályoznia, a hadsereg őrizetbe vette a kormány legtöbb tagját és több kormánypárti pártvezetőt - közölte az ország tájékoztatási minisztériuma.
18:17

Telefonon egyeztetett Johnson és Putyin

Telefonos megbeszélést tartott az egy hét múlva Glasgowban kezdődő nemzetközi klímacsúcsról és a kétoldalú kapcsolatokról Boris Johnson brit miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz államfő.

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.

Összedőlt egy buszmegálló Szabadkán

Összedőlt egy buszmegálló Szabadkán az Ivan Sarić Műszaki Iskolával szemben, miután annak kedden a reggeli órákban nekihajtott a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat autóbusza.