Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Házi kedvenceikkel, vagy nélkülük nyaralnak-e a gazdik?

2021.06.23
13:19
2021.06.23
16:32
Forrás
Pannon RTV
Legtöbb esetben nem érdemes magunkkal vinni háziállatainkat a nyaralásra - legalábbis így vélekednek a szakemberek.

Ilyenkor viszont milyen lehetőségeink vannak, ki fog gondoskodni az állatainkról? Ha pedig mégis úgy döntünk, hogy kedvencünk is velünk tart az utazásra, érdemes odafigyelnünk néhány dologra.

Tavaly nem volt túl sok lehetőség nyaralásra, de idén, a koronavírus-járvány enyhülésével beindult a nyári turizmus. Vannak olyan gazdik, akik magukkal viszik a kedvenceiket a nyaralásra.

Pannon RTV

Milana Jakšić Lia nevű kutyusa öt éve van gazdijánál. A család teljes értékű tagjaként tekintenek rá, így az utazásaikra is velük tart.
"Mikor hosszabb időre elutaztunk, ő mindig velünk jött. Ha csak rövidebb időre, akkor valaki az otthon vele maradt, mert nem szeret egyedül lenni."

Legtöbben a családtagjaikra vagy a barátaikra bízzák a kisállatokat, ha hosszabb ideig távol vannak.

Teodora Labrović: „Mikor elutaztunk, a nagyszüleimnél hagytuk."

Pannon RTV

Egy másik lehetőség ilyen esetekre a kutya- vagy macskahotel. Heteken át otthagyhatjuk kedvenceinket, és szakértők gondoskodnak róluk a távollétünk alatt. Az állatok itt társaságban lehetnek és játszhatnak is.

Ha valaki úgy dönt, hogy magával viszi a kedvencét is a nyaralásra, oda kell figyelnie néhány dologra.

Öreg Anna, állatorvos, kutyahotel-tulajdonos: „Elsősorban időben kell nekik ezt tervezni, mivel a papírokat elintézni, tehát nem csak a kutya útlevelét, hanem még ehhez néhány papír szükséges, minimum kell egy három hónap, hogy elintézzék, tehát ha először viszik. Ha már valamikor vitték és megvan a papírok nagy része, akkor elég két-három nap is."

De ami a legfontosabb, fel kell mérnünk, hogy az állat biztosan élvezni fogja-e a nyaralást, főleg mert az utazás rendkívül megterhelő lehet számára.

házikedvenc
nyaralás
hotel
állatorvos

Most

12:47

Falunapot ünnepel Majdány

Falunapot rendeznek Majdányon a helyi művelődési otthon nagytermében. Az esemény ma 19 órakor kezdődik, ahol többek között egy kiállítás is várja a látogatókat.

Népszerű