Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szunyog Tibor

Hercegnő, Batman, Pókember, Zorró és párduc is járt a Kolibri oviban

2021.10.08
16:16
2021.10.08
19:06
Forrás
Pannon RTV
Karneváli hangulat uralkodott a torontálvásárhelyi Kolibri Óvodában, a gyerekek jelmezekbe öltöztek. Ez is az egyik programja volt a gyermekheti aktivitásoknak.

Nagyon várták a karneváli napot a gyerekek, mert mindannyian kedvenceik jelmezébe öltözhettek.

Kovács Leonid, Torontálvásárhely: „Spidermannek öltöztem, mert ő a kedvencem.”

Gyakovics Vaszilija, Torontálvásárhely: „Katica bogárnak öltöztem, még mindig én vagyok a katica bogár.”

A jelmezkészítésben a szülők segítettek a gyerekeknek.

Lévai Maximilián Mátyás, Torontálvásárhely: „A jelmezt nekem a tata meg mama csinálta, plasztikából, kartonból, levelekből.”

Imre Sasi Tünde, a napközisek óvónője elmondta, a gyerekek lelkesen készülődtek a karneválra: „Nagy örömmel mutatták be egymásnak, nekem is bemutatták, hogyan öltöztek fel, mit készítettek otthon az anyjukkal.”

A torontálvásárhelyi kicsiknek a gyermekhetet különlegessé próbálták tenni.

Suzana Srećković, óvónő, Kolibri Óvoda, Torontálvásárhely: „A gyerekek élvezték ezt az öt napot, barátkoznak, sokkal többet játszunk, a tevékenységek sokkal érdekesebbek, és érezhető, amint kilépünk a mindennapi megszokott rutinból.”

Most csak egymásnak mutathatták be a jelmezeket a gyerekek a járványhelyzet miatt, de az óvónők bíznak benne, hogy jövőre nagyobb közönségnek is bemutatkozhatnak.

Torontálvásárhely
Kolibri
jelmez

Most

21:48

Közel az antarktiszi átbillenési pont

A közelmúltban bekövetkezett hőhullámok, a Déli-óceánban bekövetkezett változások és az antarktiszi tengeri jég kiterjedésének csökkenése arra utal, hogy éghajlati fordulópont közelébe kerülhetünk.
18:31, Frissítve: 19:27

Bor és a hal Horgoson

Halászlé és borversenyt tartottak Horgoson. A Szent Orbán Borlovagrend és a Proleter Horgászegyesület már tizenegyedik alkalommal szervezte meg a Bor és a hal elnevezésű eseményt a Művelődési Ház melletti téren.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.