Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Hét Nap könyvbemutató Csókán

2022.07.06
11:59
2022.07.06
18:46
Forrás
Pannon RTV
Csókán mutatták be először a Hét Nap mind az 5 könyvét egyszerre. A kiadványok a hetilap fennállásának 75. évfordulója alkalmából jelentek meg.

Perisity Irma Sorsok, emberek című könyvével kezdődött a Hét Nap könyvbemutatója a csókai Városi Könyvtárban. Ezt követően az elhunyt kolléganőjük, Orosz Ibolya előtt tisztelegtek, összegyűjtött írásaival a Batyubontás címet viselő kiadvánnyal. Az estét Dudás Károly Magyar utak című könyvével folytatták. A kiadvány vezércikkeket, jegyzeteket tartalmaz, témája a magyarság és a megmaradás.

Dudás Károly, író, publicista: „Ezek az írások, a Magyar utak című könyv írásai egyébként nagy részben megjelentek már lapokban, más könyvekben, de azt hiszem, hogy így összefűzve, egymás mellett egész mást jelentenek és a könyv arról szól ami a címe is, tehát a magyar utak. Hogyan éltünk mi, milyen utakat jártunk be itt, Trianon óta vagy még előtte is a történelmi Nagy-Magyarországon és hogyan élünk most, mivé alakult az életünk.”

A könyvesten a hetilap gasztrókönyvét is bemutatták, valamint Mészáros Zoltán Villanások című kötetét is megismerhették az érdeklődök. Ez a kiadvány a hetilap utolsó 35 évét foglalja össze – emelte ki Tóth Lívia, a Hét Nap főszerkesztője.

„Azért tartottam fontosnak, mert korábban már két könyv feldolgozta a Hét Nap történetét, Pénteki találkozások és a Hét Nap útja, csak ez a 85-től, tehát ez a legutolsó időszak, amikor elég furcsa helyzetben volt a Hét Nap. Háborúk, infláció, 3 Hét Nap egy időben és nagyon nehéz körülmények között élte túl a szerkesztőség ezeket az évtizedeket és úgy gondoltam, hogy ezt is fel kell dolgozni.”

Az estét a könyvekből felolvasott részletek, valamint megzenésített versek színesítették.

Hét Nap
Dudás Károly
Tóth Lívia

Most

Népszerű