Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A hét további részében marad a napos idő

2020-08-11
18:19
2020-08-11
19:34
Forrás
Pannon RTV
A legmagasabb hőmérséklet 29 és 34 fok között alakul, de az esetleges zivatarokat követően átmenetileg visszaeshet a hőmérséklet.

Kedden délelőtt még perzselt az augusztusi nap. A tikkasztóan meleg, párás levegő a gyerekeket és a felnőtteket is egyaránt megviselte. Dr. Pajor Margit, általános orvos azt tanácsolta, hogy ilyenkor pamut ruhákba öltözködjünk, hordjunk kalapot, fogyasszunk sok gyümölcsöt és leveseket, és inkább az esti órákban szellőztessük a lakást.

Dr. Pajor Margit, általános orvos: "Kint ne tartózkodjunk, ha nem muszáj, és főleg a gyerekeket ne vigyük ki. Amennyiben muszáj, akkor nagyon sok folyadékot igyunk, amit különben is mindenkinek ajánlok. Figyeljünk oda, mert a gyerekek nem tudják megmondani sokszor, hogy szomjasak."

A napokban megkezdődött a parlagfűszezon. Az allergiások már ezekben a napokban is erős tüneteket tapasztalhatnak. Egyébként a parlagfű pollenkoncentrációja általában augusztus végén-szeptember elején tetőzik. Kedd estére egy nedvesebb léghullám érte el vidékünket, amely Szabadkára is esőt hozott.

Szerdán még szükségünk lehet esernyőre, ugyanis helyenként elvétve még előfordulhat egy-egy zápor, zivatar. Csütörtökön azonban ismét zavartalan napsütésre számíthatunk.

A hétvégére változékony időt jósolnak a meteorológusok, napsütés és hirtelen felhőszakadások váltogatják majd egymást. A napi maximumok nem haladják majd meg a 30 fokot.

időjárás
napos idő
eső
parlagfű
pollenkoncentráció

Most

Népszerű