Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Fehérvári Csongor

A héten marad a változékony időjárás

2020-05-27
07:10
2020-05-27
09:35
Forrás
Pannon RTV
Csapadékos, változékony hetünk lesz. Nem kizárt a mennydörgéssel kísért zivatar sem, amelyet jégeső kísérhet. A június hozhat változást, napsütést, szárazabb időt.

Legkorábban június elejétől számíthatunk tiszta égre, zavartalan napsütésre Szerbiában – a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzése szerint. Addig változékony, gyakran felhős, csapadékos időben lesz részünk. Tegnap délután és este szinte az egész ország területén hullott az eső, egyes helyeken jelentősebb mennyiségben, és volt, ahol jég is érkezett. A szerb fővárosban a délután folyamán közlekedési káosz alakult ki a hirtelen lezúduló erős eső miatt. Stabilabb, szárazabb időjárás jövő hétfőtől várható.

Ma még tehát változékony idő lesz. Napos időszakok is előfordulhatnak, de a gomolyfelhőkből zápor, helyenként pedig zivatar is kialakulhat. A szél napközben élénk északi lesz. Ma ugyan front nem érkezik fölénk, de a melegedő, fülledt időben egyesek enyhébb fejfájást, illetve nehézlégzést is tapasztalhatnak. A szabadban változó komfortérzetre kell készülni, az arra érzékenyeknél pedig vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A szabadtéri programok során az esernyőkre is szükség lehet.

Magyarországon elsőfokú figyelmeztetést adtak ki mára 13 megyére a zivatarveszély miatt. A figyelmeztetés például Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyére is érvényes. A zivatarokat kisebb jég és lokálisan nagy mennyiségű csapadék kísérheti. A gyakran élénk északi, északkeleti szél többfelé megerősödik, zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek.

időjárás
csapadék
eső

Most

12:48

Veszélyben vannak a koalák

Eltűnhetnek a koalák a század közepére Új-Dél-Wales államból, amennyiben az ausztrál kormány nem tesz azonnali lépéseket az őshonos erszényesek és természetes élőhelyeik megóvásáért.

Népszerű