Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A héten végre előbújik a Nap

2020-01-20
16:11
2020-01-20
16:18
Forrás
Pannon RTV
Az előrejelzések szerint az előttünk álló héten sem kell érdemi csapadékra számítanunk térségünkben. Reggeli köd, ónos szitálás még helyenként lehet, de a hétvégére már többórás napsütést jósolnak.

A nappalok egyre melegebbek lesznek, hétvégén akár már a 10 fokot is elérheti a hőmérő higanyszála.

A hétvégén már megélénkülő délnyugati szél némileg kitisztította a levegőt Szabadka felett. Azonban a szerbiai Környezetvédelmi Ügynökség hivatalos honlapján ma is magas szállópor mennyiséget jegyeztek az észak-bácskai város felett. A 10 mikrométer részecskeátmérőjű szálló por mennyisége a levegőben meghaladta az 50 mikrogramm/köbméteres határértéket.

Hétfőn, csakúgy mint az elkövetkező napokban nem érkezik fölénk front. A helyenként megerősödő szél hatására erős fejfájás jelentkezhet, nyugtalanság, esetenként álmatlanság is felléphet. A hő- és komfortérzet alacsony lesz, de az egyre több helyen előbújó nap várhatóan jót tesz majd a közérzetünknek.

A hét elején reggelente még számítani kell ködre, helyenként ónos szitálásra, de a hét folytatásában egyre több helyen számíthatunk több órás napsütésre. Csökken a felhőzet, csapadékra már nem igazán számíthatunk térségünkben. A délnyugati szél élénk marad. Éjjel -1 és helyenként akár -7 fokra is hűlhet a levegő. A nappalok egyre melegebbek lesznek, és hétvégén akár már a 10 fokot is elérheti a felmelegedés.

A reggeli köd és csúszós utak még nehezítik a közlekedést Szerbiában az elkövetkező napokban. Több helyen fagyréteg képződhet az úttesten, ezért vezessenek óvatosan, tartsák be a követési távolságot és a látási viszonyokhoz mérten tartsák be a haladási sebességeket.

időjárás
meteorológia
előrejelzés

Most

Népszerű

Helyszín

Holttestet találtak Óbecsén

Egy férfi holttestét találták meg ma reggel az óbecsei katolikus temető bejáratánál - írja a vajdasági közmédia.