Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Hétfőtől újra látogatható a Kerülj Be Ifjúsági Közösségi Tér

2021.05.07
14:09
2021.05.07
15:47
Forrás
Pannon RTV
Lázasan készül az újranyitásra a szabadkai Kerülj Be Ifjúsági Közösségi Tér. A harmadik születésnapjuk is hamarosan itt van. Tegnap többek között festményeket készítettek.
Pannon RTV/Bárdos Orsolya

A Kerülj Be Ifjúsági Közösségi Térnél is a koronavírus-járvány miatt megállt az élet, de készülnek a folytatásra. Sok meglepetéssel várják majd újra a fiatalokat jövő héttől. Saját dalok írásába kezdtek az erre előkészített zeneszobában, valamint közös munkával képet festenek.

Jano Blanka, képzőművész: „Igazából ez egy kisegítés, arra ösztönözzük a fiatalokat, hogy ők is elkezdjenek valamit csinálni, festeni, zenélni, kreatívkodni, szabadnak lenni talán. Ez a kép is így ehhez igazodik, ezért dolgozom egy kicsit absztraktabb háttérrel és rajta egy teljesen figuratív alak fog megjelenni.”

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Csapatépítő képzést is szerveztek, hogy a zárlat után újra egymásra találjon a csapat.

Hulló Zsófia, a Kerülj Be Ifjúsági Közösségi Tér vezetője kiemelte: „Most hogy már nem csak online dolgozunk, így elég nehéz volt a fiatalokat visszavonzani a közösségi térbe, de szerveztünk egy három- illetve négynapos kis közösségépítőt az önkéntesek számára. Először is szeretnénk felújítani magát a közösségi teret, kicsit átfestjük azokat a díszeket, amik a falon vannak illetve új dolgok is kerülnek a falra.”

Pannon RTV/Bárdos Orsolya

A felújítás nem csak az újranyitás miatt aktuális, hanem azért is mert nemsokára ünneplik a közösségi tér harmadik születésnapját.

Kerülj Be Ifjúsági Közösségi Tér
Hulló Zsófia
Jano Blanka

Most

08:42, Frissítve: 08:48

Magyar katonákra támadtak a migránsok

Erőszakkal próbálta átlépni a szerb-magyar határt Ásotthalomnál egy migránscsoport kedden este – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.
21:52, Frissítve: 07:06

Érdemes hajnalban felkelni!

A tokiói olimpia 5. napján Szerbia 5 sportágban versenyez: úszás, evezés, cselgáncs, 3x3-as kosárlabda és tenisz. Pályára lép a világ legjobbja, Novak Đoković, 7 óra körül. A magyar versenyzők közül Hosszú, Kenderesi, Milák aranyért úszik szerdán.

Népszerű