Ugrás a tartalomra
Pixabay/ivkohouska

Hétszáz magyarországi településen telelnek erdei fülesbaglyok

2022.02.21
13:43
2022.02.21
13:49
Forrás
mme.hu
Elkészült a telelő erdei fülesbaglyok 2022. évi országos lakossági felmérésének összesítése Magyarországon.

Legalább 699 településen, 1 104 helyszínen, 11 040 erdei fülesbagoly telelt. Ez a szám közel 33 százalékkal kisebb a tavalyi számolás eredményénél. A jelentős csökkenés egyik oka a mezeipocok-állomány tavalyi csúcsát követő természetes, erős visszaesése, amely alapvetően meghatározta, hogy ebben a téli szezonban mennyi bagoly lakhat jól Magyarországon. A másik ok a szinkron idejére betörő erős, sok helyen viharos erejű szél.

fülesbagoly
Magyarország

Most

21:48

Közel az antarktiszi átbillenési pont

A közelmúltban bekövetkezett hőhullámok, a Déli-óceánban bekövetkezett változások és az antarktiszi tengeri jég kiterjedésének csökkenése arra utal, hogy éghajlati fordulópont közelébe kerülhetünk.
18:31, Frissítve: 19:27

Bor és a hal Horgoson

Halászlé és borversenyt tartottak Horgoson. A Szent Orbán Borlovagrend és a Proleter Horgászegyesület már tizenegyedik alkalommal szervezte meg a Bor és a hal elnevezésű eseményt a Művelődési Ház melletti téren.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.