Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A hétvégén Kelebián járt a Mikulás

2017-12-03
21:45
2017-12-04
16:18
Forrás
Pannon RTV
Tartalmas programmal várta a Lappföldről érkezett piros ruhás és segédje, Krampusz a legkisebbeket, akiket meg is ajándékoztak.

A Mikuláshoz fűződő téli hagyományok felelevenítését minden évben megszervezik a településen.  A rendezvénynek a helybeli ménes ad otthont, amely vasárnap hófehér lepelbe borult.

Pónit lovagolhattak a gyerekek és hangulatos sétakocsikázáson vehettek részt szüleikkel, miközben a Mikulás érkezését várták Kelebiára.  Fodor Máté és Hanna riporterünknek elárulta, hogy nagyon tetszett nekik a lovaglás, de ők igazából a Mikulást várják a legjobban.

Mindenki igyekezett szép tiszta csizmában, lábbeliben jönni, hogy ajándékot és ne virgácsot kapjon a piros ruhástól. Szinte minden gyerek írt levelet a Mikulásnak.
Keresztes Teréz, szervező: „Én azt hiszem, hogy nem csak a gyerekek, a felnőttek is kell, hogy higgyenek a Mikulásban, mert a jóért csak jót tudunk várni. És ha valaki jó volt egész évben, csomagot tud kapni. Most már hallom, hogy elég sokan e-mailben vagy interneten üzennek a Mikulásnak, de a Mikulásnak való levélírás és az üzenet még mindig él.”

Verseket mondtak és cserébe csomagot kaptak a gyerekek. Alkalomhoz illően a pónik és a sétafogatokat húzó paripák is Mikulásdíszben pompáztak. A legjobban a havas erdei sétakocsikázást élvezték a kicsik-nagyok egyaránt. A gyerkőcök el sem hitték, hogy a Mikulás már 200 éves. Meg is kérdeztük, hogy tényleg olyan öreg?
„Nagyon régen születtem, már nem is nagyon emlékszek, öreg vagyok és már nagyon nem emlékszem. ”

A kicsinyek örömmel bontogatták a csomagokat, amelyekben a régi hagyományok szerint édesség és gyümölcs volt.

 

Kelebia
Mikulás

Most

16:40

Enyhül az idő Vajdaságban

A viharos hétvége után ezen a héten már kissé enyhébb időjárásra számíthatunk Szerbiában, főként pedig Vajdaságban. Holnaptól már melegebb időnk lesz a meteorológusok szerint.
14:52

Jókor találkozik a szerb és magyar válogatott

Märcz Tamás szerint a jövő szempontjából jókor találkozik a magyar férfi vízilabda-válogatott a címvédő és olimpiai bajnok szerbekkel a Barcelonában zajló Európa-bajnokság keddi negyeddöntőjében.

Népszerű

vízben rekedt autó

Hatalmas felhőszakadás árasztotta el Szabadkát

Sok gondot okozott a heves eső Szabadkán csütörtök délután. Több út is járhatatlanná vált, mivel a csatornahálózat nem tudta elnyelni a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadékot.

Eltűnt egy majom a Palicsi Állatkertből

Az állatnak még tegnap veszett nyoma, azóta pedig már a rendőrség is keresi. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a majom elszökött-e, vagy pedig valaki ellopta.
vihar

Ítéletidőre figyelmeztetnek Szerbiában

A Szerbia Hidrometeorológiai Intézet figyelmeztetése szerint az elkövetkező három napban az ítéletidő az ország egész területére kiterjedhet, de a legkritikusabb helyzet Nyugat-Szerbiában várható.

A boldogító igen

Ürményi Róbert, a Pannon RTV zentai stábjának munkatársa ma örök hűséget fogadott párjának, Szabó Rékának.