Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A hétvégén Kelebián járt a Mikulás

2017-12-03
21:45
2017-12-04
16:18
Forrás
Pannon RTV
Tartalmas programmal várta a Lappföldről érkezett piros ruhás és segédje, Krampusz a legkisebbeket, akiket meg is ajándékoztak.

A Mikuláshoz fűződő téli hagyományok felelevenítését minden évben megszervezik a településen.  A rendezvénynek a helybeli ménes ad otthont, amely vasárnap hófehér lepelbe borult.

Pónit lovagolhattak a gyerekek és hangulatos sétakocsikázáson vehettek részt szüleikkel, miközben a Mikulás érkezését várták Kelebiára.  Fodor Máté és Hanna riporterünknek elárulta, hogy nagyon tetszett nekik a lovaglás, de ők igazából a Mikulást várják a legjobban.

Mindenki igyekezett szép tiszta csizmában, lábbeliben jönni, hogy ajándékot és ne virgácsot kapjon a piros ruhástól. Szinte minden gyerek írt levelet a Mikulásnak.
Keresztes Teréz, szervező: „Én azt hiszem, hogy nem csak a gyerekek, a felnőttek is kell, hogy higgyenek a Mikulásban, mert a jóért csak jót tudunk várni. És ha valaki jó volt egész évben, csomagot tud kapni. Most már hallom, hogy elég sokan e-mailben vagy interneten üzennek a Mikulásnak, de a Mikulásnak való levélírás és az üzenet még mindig él.”

Verseket mondtak és cserébe csomagot kaptak a gyerekek. Alkalomhoz illően a pónik és a sétafogatokat húzó paripák is Mikulásdíszben pompáztak. A legjobban a havas erdei sétakocsikázást élvezték a kicsik-nagyok egyaránt. A gyerkőcök el sem hitték, hogy a Mikulás már 200 éves. Meg is kérdeztük, hogy tényleg olyan öreg?
„Nagyon régen születtem, már nem is nagyon emlékszek, öreg vagyok és már nagyon nem emlékszem. ”

A kicsinyek örömmel bontogatták a csomagokat, amelyekben a régi hagyományok szerint édesség és gyümölcs volt.

 

Kelebia
Mikulás

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Motoros baleset a Majsai úton

Baleset történt szerda este Szabadkán a Majsai úton. A szemtanúk elmondása szerint egy motoros közlekedett Makkhetes irányába, amikor a kanyarban lévő kis utcából egy autó kihajtott elé.

Megnyitottak Szerbia-szerte a Lidl áruházak

A cégóriás olyan termékeket dobott piacra, amelyek eddig Szerbiában nem voltak jelen. A német lánc szerbiai megjelenését már hónapok óta nagy várakozás előzte meg.