Ugrás a tartalomra
havazás
Pannon RTV

A hétvégén újabb hideghullám érkezik térségünkbe

2018-02-20
15:40
2018-02-20
17:17
Forrás
Pannon RTV
A szerb Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet figyelmeztetése szerint a hét folyamán erős szél és továbbra is havazás várható vidékünkön.

Fehérbe borult Vajdaság, elérte térségünket is a havazás. Szerbia keleti területein akár 20 centiméter is lehet a hótakaró. Egész héten fagypont körüli hőmérséklet várható, felmelegedésre csak a hét vége felé számíthatunk. Az illetékesek szerint fokozottan figyeljünk közlekedéskor a megváltozott útviszonyok miatt.     

Szabadkán és környékén éjszaka óta folyamatosan havazik. Egész héten havazásra számíthatunk térségünkben. A legalacsonyabb hőmérséklet -6, a legmagasabb hőmérséklet pedig +2 fok körül alakul.

Szabadkán már a kedd reggeli órákban elkezdték a munkálatokat, takarították a főteret és az utakat.

havazás

Valkovics Dániel jobban szeretné, ha már kitavaszodna. „Nagyon meglepődtem. Igazából már alig várom, hogy ne kelljen bakancsban járnom, meg a buszt várni, ahhoz nagyon hideg van. Úgyhogy annyira nem örülök neki, a latyakot nem szeretem.”

Béres Szinitának a közlekedésben okoz gondot a hóesés. „Nem igazán örülök neki, mivelhogy biciklivel szoktam közlekedni, de ezenkívül nagyon szeretem a havat, mert olyankor sokszor ki tudok menni az unokatestvéreimmel hógolyózni, szánkózni. Ebből a szemszögből örülök, de ha valahova menni kell, akkor nem.”

havazás

Reggel szakadt a hó Újvidéken és környékén is. A téli szolgálatok nagy erőkkel dolgoztak. A hóesés egész nap nehezítette a közlekedést. Temerinben kedd délelőtt 15 centiméteres hótakaró borította az utcákat.

Vékony hótakaró borította be a zentai tájat is. A hóesés délelőtt is folytatódott, azonban hamar olvadásnak indult. Bár az utakon nem maradt meg a leesett csapadék, az illetékesek így is óvatosságra intik a sofőröket.

Nem okozott gondot a havazás a magyarkanizsai községben. A hó csak a zöld felületeken, illetve részben a háztetőkön maradt meg, a járdákon és az utakon elolvadt. Dél körül a havazás alábbhagyott, de 14 óra körül újra intenzívebben kezdett havazni, ami azonban továbbra sem akadályozza a közlekedést. A téli útkarbantartó szolgálat egy nagyobb havazás esetén minden pillanatban készen áll a bevetésre. 

Vajdaságban a hét folyamán borongós, felhős idő lesz. Péntekig többfelé várható havazás, havas eső és eső is.

A kora reggeli órákban Belgrádban óriási pelyhekben hullott a hó, az intenzív havazás rontotta a látási viszonyokat és közlekedési dugókat okozott a szerb főváros utcáin. Késő délelőttre viszont elállt a havazás, és a fagypont feletti hőmérséklet miatt a korábban hullott néhány centiméteres hóréteg is elolvadt.

Szerbia hegyvidéki részein folyamatosan havazik. A napokban további hóesésre kell számítani. A térségbe egyébként a hétvégén érkezik egy hideghullám Szibériából. A lehűlés a jövő hét elején fogja leginkább éreztetni hatását. A legalacsonyabb hőmérséklet -10 fok körül alakul, ez lesz az idei tél leghidegebb időszaka a meteorológusok szerint.

időjárás
hideg
hóesés

Most

11:56, Frissítve: 12:47

Legyél te is hős!

Az elsősegély világnapja alkalmából “Legyél te is hős!” címmel a Magyarkanizsai Egészségház bemutatót tartott a városháza előtti parkban. Az akción 48 középiskolás diák vett részt.
10:48, Frissítve: 11:50

Reneszánszát éli a fotózás Törökbecsén

Parkban pihenő nyugdíjasok, fürdőző gyerek, fagyizó édesanya és csemetéje, nyári délutáni szundikálás. Néhány pillanatkép a Törökbecseiek arca című fotókiállításról a Művelődési Ház képtárában.

Népszerű

vízben rekedt autó

Hatalmas felhőszakadás árasztotta el Szabadkát

Sok gondot okozott a heves eső Szabadkán csütörtök délután. Több út is járhatatlanná vált, mivel a csatornahálózat nem tudta elnyelni a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadékot.

Eltűnt egy majom a Palicsi Állatkertből

Az állatnak még tegnap veszett nyoma, azóta pedig már a rendőrség is keresi. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a majom elszökött-e, vagy pedig valaki ellopta.
vihar

Ítéletidőre figyelmeztetnek Szerbiában

A Szerbia Hidrometeorológiai Intézet figyelmeztetése szerint az elkövetkező három napban az ítéletidő az ország egész területére kiterjedhet, de a legkritikusabb helyzet Nyugat-Szerbiában várható.