Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A hétvégén ünneplőbe öltözik Magyarkanizsa

2022.11.29
12:34
2022.11.29
16:35
Forrás
Pannon RTV
Idén is megszervezik az adventi vásárt, ami december másodikán és harmadikán lesz megtartva a helyi városi téren.

A programok már pénteken kezdődnek, lesz bábelőadás, karácsonyi műsor, ünnepi koncert és a Mikulás-futás sem marad el, de az ünnepi hangulathoz tűzzsonglőrök is hozzájárulnak majd. Szombaton délután lesz ügyességi verseny, de felcsendülnek majd népdalok és népzenék is, valamint ismert karácsonyi dalok. A programból a betlehemes játék sem hiányzik majd. Mindezek mellett pedig kézműves ünnepi kirakodóvásár és finom falatok is várják a látogatókat.

Pannon RTV

Vranić Váradi Lívia, potokollügyi és tájékoztatási megbízott, Magyarkanizsa: „Kézműves foglalkozásokat is biztosítunk minden évben elsősorban a gyerekeknek, erre ismételten a Turisztikai Információs Központ irodájában kerül sor. Valamint van két ingyenes programunk. Pénteken a Télapó szánja várja majd a gyerekeket. A szánkó helyett lovaskocsival érkezik majd a télapó, hiszen nem valószínű, hogy számíthatunk nagyobb havazásra, de bárki a gyerekek közül felülhet a Télapó mellé a lovaskocsira és fordulhatnak egyet a városban. Szombaton pedig szintén térítésmentesen, ingyenesen biztosítjuk az arcfestést a gyerekeknek a téren felállított, fűtött sátorban.”

Magyarkanizsa
advent
karácsony
Vranić Váradi Lívia

Most

15:04, Frissítve: 15:11

Hárman haltak meg egy buszbalesetben Szlovéniában

Súlyos buszbaleset történt hajnalban Szlovéniában. Három utas - két nő és egy férfi meghalt, többen pedig megsérültek, amikor a jármű Muraszombat környékén letért az autópályáról, és beleborult a sztráda melletti árokba.
12:56, Frissítve: 15:27

Csúcstalálkozó légiriadó közben

Ma is légiriadót rendeltek el Ukrajna egész területén. A háború sújtotta Kijevben uniós csúcstalálkozó zajlik. Újabb Oroszország elleni szankciókról és az Ukrajnát segítő intézkedésekről egyeztetnek az uniós és az ukrán vezetők.
12:42, Frissítve: 12:53

A világ világosságai

A katolikus egyház Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepéről, Jézus templomi bemutatásáról, valamint a megszentelt élet napjáról emlékezett meg február 2-án.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.