Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Hétvége=óriási tömeg a határon

2022.08.13
11:55
2022.08.13
12:09
Forrás
Pannon RTV
Megindult Nyugat-Európa felé a nyaralók és a vendégmunkások tömege.

Ma délelőtt Horgosnál, az autópályán a Szerbiából való kilépésre 4-5 órát kell várni, a Magyarországra való belépésre további 2-3 órát. Ellenkező irányban valamivel rövidebb a várakozás. A Királyhalom-Ásotthalom átkelőn, amely hétvégén 7-től 22 óráig üzemel, jelenleg minimum 2-3 óra a veszteglés Magyarország felé. A szintén hosszabbítva, hétvégén éjfélig nyitva tartó Bajmok-Bácsalmás átjárón az átutazók szerint most másfél órát, a Rastina-Bácsszentgyörgy kishatárforgalmi átkelőn nagyjából ugyanennyit, a Horgos-Röszke közúti átkelőn kettő, kettő és fél órát, Gyála-Tiszaszigetnél egy-másfél órát, a nullától 24 óráig üzemelő Kelebia-Tompa átkelőnél két-három órát várnak az autósok, amíg átérnek Magyarországra. A legjárhatóbb a Béreg-Hercegszántó átkelő, ott nincs 15 percet meghaladó várakozás egyik irányban sem. Akinek halaszthatatlan útja van, az mindenképpen tájékozódjon a közösségi oldalak határfigyelő csoportjaiban vagy a mobil applikációkon, és vigyen magával elegendő vizet.

határ
határhelyzet

Most

13:01

Megáldották az idei termést Horgoson

Szentmisével és terményáldással ért véget Horgoson ma délelőtt a 32. Szüreti napok, a horgosi Havas Boldogasszony-plébániatemplomban. A termelők számára igazán lélekemelő élmény az ilyenkor megtartott istentisztelet.
10:53, Frissítve: 10:59

Klári néni emléke előtt tisztelegtek

Vlasityné Zélity Klárára emlékeztek Moholon. Népdalaival hatalmas örökséget hagyott hátra, nagy hatást gyakorolt a vajdasági és a magyarországi kultúrára is. Egész napos programmal készültek a szervezők a nótafa tiszteletére.

Népszerű

Súlyos közúti baleset a határátkelő közelében

Szerencsétlenség történt az Újvidék-Horgos autópályán, a határátkelőtől 2 kilométerre. A baleset 15 óra körül történt, egy személy elhunyt - erősítették meg a szerb közmédiának az illetékesek.