Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Scheller Endre

Hétvégére felmelegedhet az idő

2020-06-04
17:47
2020-06-04
18:24
Forrás
hidmet.gov.rs, met.hu, koponyeg.hu
Késő estére még a szél is veszít erejéből - jósolják a meteorológusok.

Ma este Vajdaságban is számíthatunk szórványosan zivatarokra. Egy-egy hevesebb is várható intenzív csapadékkal, széllökésekkel, jéggel.

Melegfronti hatás várható. Hétvégére felmelegedhet az időjárás.

Pénteken még többfelé számíthatunk záporokra, zivatarokra, de a levegő ennek ellenére nem hűl le. A csúcshőmérséklet 25 fok körül várható.

Szombaton már kitisztul az ég felettünk. Sok lesz a napsütés, kisebb záporok csak elvétve fordulhatnak elő. Délután a hőmérő higanyszála 24 fokig szökik.

Vasárnap lesz a legmelegebb. Akár 28 fokos maximumra is számíthatunk Vajdaságban.

A magyar Országos Meteorológiai Szolgálat pedig azt írja:

Péntek reggeltől délnyugat felől zivatarok kialakulása várható, amely napközben centrumával az ország középső tájain kiterjedt zivatarrendszerré fejlődik. A megerősödő délnyugati szelet kísérő lökések zivatarok környezetében több helyen is elérhetik 70-80 km/h-t. Heves zivatarban egy-egy 100 km/h-t meghaladó széllökés, nagy méretű jég is valószínű. Az egymást követő intenzív csapadékgócokból helyenként 25-30 mm-t meghaladó csapadék is hullhat. Este a kelet felé áthelyeződő csapadékrendszer fokozatosan gyengülhet.

Szombaton csökken a felhőzet, megszűnik a csapadék, napközben már gomolyfelhős, napos idő lesz, néhol alakulhat ki zápor. Reggel itt-ott ködfolt előfordulhat. A nagyrészt déli szél több helyen megélénkül, északnyugaton meg is erősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 27 fok között alakul.

Vasárnap a gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütésre számíthatunk, keleten szórványosan, nyugaton néhol alakulhat ki zápor, zivatar. A nagyrészt délies szél élénk lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között várható.

viharos
zápor
zivatar
időjárás
meteorológia

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű