Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Heves eső és jégeső Szabadkán és környékén

2019-09-09
16:00
2020-02-10
18:59
Forrás
Pannon RTV
Heves eső, jégeső söpört végig ma kora délután Szabadkán és környékén. Az egész város sötétségbe borult az ítéletidő idejére.

Kidőlt fákról, megrongált kerítésekről, lesodort cserepekről érkeztek hírek. A hirtelen lezúdult nagy mennyiségű csapadék miatt a közlekedésben is fennakadások voltak.

Mennydörgés, villámlás, égszakadás érte el Szabadkát hétfőn délután. Sötétségbe borult a város, miközben mogyoró nagyságú jég hullott az égből.

A vihar elvonultával az utcákat víz lepte el. Tengerként hullámzott egyes utcákon a lezúdult csapadék. Több helyen forgalmi dugók alakultak ki, de gyalogosan is alig lehetett közlekedni az utcákon. A forgalmat a vihar után több órával még mindig rendőrök irányították városszerte.

Nagy esőzések idején állandó problémát jelent a vasúti aluljárónál felgyülemlett víz. Ahogy látható, most is egy tó alakult ki. Az idevezető utat mindkét oldalon rendőrök zárták le.

Palics felé haladva döbbenetes látvány fogadta az arra járókat. Levelek, leszakadt ágak borították az utakat. A letépett ágak villanyvezetékeket, kerítéseket rongáltak meg, de igazán nagy kárt a turisták kedvelt helyén, a tópari sétányon okozott az ítéletidő.

Igazán nagy pusztítást a vihar Palicson végzett. Itt a sétánynál közvetlen a játszótér mellett ezt a fát gyökerestül tépte ki az orkán erejű szél.

A sétányon azonban nem csak ez az egy fa járt pórul. Végignézve a tópart mentén több növény is áldozatául esett az ítéletidőnek. A környező települések közül több helyen órákra áramkimaradást okozott a vihar. A tűzoltókat 30 helyszínre riasztották ezekben az órákban.

időjárás
jégeső
Szabadka

Most

10:38, Frissítve: 10:55

Megbukott a francia kormány

Beadta lemondását Édouard Philippe francia kormányfő, ezzel pedig megbukott a francia kormány - jelenti a szerb közmédia.

Népszerű