Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Heves eső és jégeső Szabadkán és környékén

2019-09-09
16:00
2020-02-10
18:59
Forrás
Pannon RTV
Heves eső, jégeső söpört végig ma kora délután Szabadkán és környékén. Az egész város sötétségbe borult az ítéletidő idejére.

Kidőlt fákról, megrongált kerítésekről, lesodort cserepekről érkeztek hírek. A hirtelen lezúdult nagy mennyiségű csapadék miatt a közlekedésben is fennakadások voltak.

Mennydörgés, villámlás, égszakadás érte el Szabadkát hétfőn délután. Sötétségbe borult a város, miközben mogyoró nagyságú jég hullott az égből.

A vihar elvonultával az utcákat víz lepte el. Tengerként hullámzott egyes utcákon a lezúdult csapadék. Több helyen forgalmi dugók alakultak ki, de gyalogosan is alig lehetett közlekedni az utcákon. A forgalmat a vihar után több órával még mindig rendőrök irányították városszerte.

Nagy esőzések idején állandó problémát jelent a vasúti aluljárónál felgyülemlett víz. Ahogy látható, most is egy tó alakult ki. Az idevezető utat mindkét oldalon rendőrök zárták le.

Palics felé haladva döbbenetes látvány fogadta az arra járókat. Levelek, leszakadt ágak borították az utakat. A letépett ágak villanyvezetékeket, kerítéseket rongáltak meg, de igazán nagy kárt a turisták kedvelt helyén, a tópari sétányon okozott az ítéletidő.

Igazán nagy pusztítást a vihar Palicson végzett. Itt a sétánynál közvetlen a játszótér mellett ezt a fát gyökerestül tépte ki az orkán erejű szél.

A sétányon azonban nem csak ez az egy fa járt pórul. Végignézve a tópart mentén több növény is áldozatául esett az ítéletidőnek. A környező települések közül több helyen órákra áramkimaradást okozott a vihar. A tűzoltókat 30 helyszínre riasztották ezekben az órákban.

időjárás
jégeső
Szabadka

Most

07:18, Frissítve: 07:24

Meghaladta a 60 milliót az igazolt fertőzöttek száma

A világszerte hivatalosan nyilvántartott koronavírus-fertőzöttek száma 60 millió 720 ezer, a halálos áldozatok száma pedig 1 millió 426 ezer fölé emelkedett, több mint 42 millióan viszont már meggyógyultak a worldometers.info adatai szerint.
18:32, Frissítve: 19:07

7500 felett az új fertőzöttek száma Szerbiában

Több mint 7 és félezer új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak egy nap alatt Szerbiában, és 41-en hunytak el. Nem zárnak be az óvodák, és marad a rendes tanítás az alsósok esetében - ez a szerbiai válságstáb döntése.

Népszerű

Segítsünk a Surányi családnak

Tűzifa, építőanyag, meleg ruha, étel - mindez hiányzik a nehéz sorsú szabadkai Surányi család otthonából. A hattagú családnak nagy szüksége lenne segítségre.

A szerb-magyar határátlépés szabályai

A 2020. november 4. után lejáró okmányok a veszélyhelyzet miatt Magyarország területén további 60 napig használhatók maradnak, de azokat külföldön nem fogadják el - mondta a Közügyekben Csallóközi Eszter, Magyarország szabadkai főkonzulja.

Újabb szigorítások lépnek életbe Szerbiában

Holnaptól december 3-ig a vendéglátóipari egységek, éttermek, kávézók, bárok, klubok, bevásárlóközpontok, színházak, mozik és más kulturális intézmények, játéktermek 18 órától hajnali 5 óráig nem üzemelhetnek.